SCENARII PENTRU ÎNCEPUTUL ȘCOLII. TOTUL DEPINDE ȘI DE EVOLUȚIA COVID-19

SCENARII PENTRU ÎNCEPUTUL ȘCOLII. TOTUL DEPINDE ȘI DE EVOLUȚIA COVID-19

În această perioadă, unitățile de învățământ din județ se pregătesc pentru începerea anului școlar și fac scenarii, în funcție de numărul elevilor și de capacitatea sălilor de clasă. De exemplu, la școala gimnazială cu cel mai mare număr de elevi din județ a fost adaptat un scenariu care presupune atât învățământ în sălile de clasă, cât și online. La Școala nr. 11 sunt aproape 2000 de elevi.

scoala 5 scoala 4

Pentru copiii de la clasele pregătitoare, I și a II-a, dar și pentru cei din clasa a VIII-a, sălile vor fi amenajate în așa fel încât toți să vină la școală. La step by step, cursurile vor fi susținute în două schimburi.

Elevii de la celelalte clase vor face cursuri prin rotație. Copiii care nu merg la școală, vor participa la ore online.

Pentru variantele propuse, La Școala nr. 11 a fost suplimentat numărul sălilor de clasă, prin reamenajarea unor spații. Toate scenariile, însă, pot fi date peste cap de evoluția cazurilor de Covid-19.

Ieri, prefectul a convocat o ședință cu responsabilii de la Inspectoratul Școlar și de la Direcția de Sănătate Publică, pentru a analiza posibilitățile de deschidere a anului școlar pe 14 septembrie, în condiții de protecție, cu respectarea strictă a măsurilor împotriva răspândirii coronavirusului.

La începutul lunii septembrie, va fi făcută o analiză cu privire la scenariile în care vor putea începe cursurile la Buzău, luându-se în calcul situația epidemiologică din fiecare comunitate. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și