SCANDALUL TĂIERILOR DE CLASE, LA LICEU. ŞASE UNITĂŢI DE ÎNVĂŢĂMÂNT, PE LISTA NEAGRĂ

SCANDALUL TĂIERILOR DE CLASE, LA LICEU. ŞASE UNITĂŢI DE ÎNVĂŢĂMÂNT, PE LISTA NEAGRĂ

Un nou ordin al ministrului Educaţiei provoacă haos în rândul liceelor. Este vorba despre modificarea planului de şcolarizare, prin eliminarea mai multor clase de la liceele teoretice şi de la liceele tehnologice, în favoarea învăţământului profesional. La Buzău, s-a propus tăierea a nouă clase de profil tehnologic şi a altor şase de la liceele teoretice. Pe lista neagră sunt unităţi de prestigiu din judeţ.

targ educationalLa câteva luni după ce au transmis planul de şcolarizare pentru viitorul an şcolar, după ce şi-au prezentat ofertele educaţionale pentru viitorii absolvenţi de gimnaziu, mai multe licee din judeţ sunt în situaţia de a le fi date peste cap toate calculele.

Un ordin al ministrului Educaţiei dispune pentru planul general de la Buzău reducerea a nouă clase de la liceele tehnologice, în favoarea claselor profesionale, precum şi desfiinţarea a şase clase de la liceele teoretice.

Directorii de liceu au fost convocaţi la Inspectoratul Școlar pentru discuţii pe marginea ordinului. Ei nu sunt de acord cu eliminarea de clase. Tăieri ar putea apărea la Hasdeu, Eminescu, Pedagogic, Arte şi la Liceul Ştefan cel Mare din Râmnicu Sărat.

În faţa reacţiilor vehemente din partea mai multor directori, responsabilii Inspectoratului Școlar încearcă să convingă decidenţii din Ministerul Educaţiei să diminueze numărul liceelor care pot fi afectate de noul plan de şcolarizare. Astfel că s-a cerut o suplimentare cu patru clase, în aşa fel încât reducerea finală să fie de doar două clase de la liceele teoretice.

În baza răspunsului de la Ministerul Educaţiei, conducerea Inspectoratului va decide ce licee vor avea mai puţine clase pentru anul viitor. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și