Publicat la: 23.09.2019. 18:29 / 705 views

SCANDALUL CORNURILOR, ETAPA AVERTISMENTELOR. PREFECTURA ŞI CONSILIUL JUDEŢEAN REACŢIONEAZĂ

Prefectura şi Consiliul Judeţean reacţionează după seria dezvăluirilor făcute de Campus TV, în legătură cu modul iresponsabil în care se distribuie cornul în multe dintre şcolile din judeţ. Consiliul Judeţean a notificat firma producătoare şi va demara controale în unităţile de învăţământ. La rându-i, prefectul s-a autosesizat şi a dispus formarea unei comisii, tot pentru verificări în şcoli. Astăzi, Carmen Ichim i-a mustrat pe responsabilii instituţiilor care până acum nu s-au autosesizat.

prefectura  cornuri scoala 2

De aproape două săptămâni, Campus TV a relatat, zilnic, despre modul în care firma producătoare de cornuri, din Turda, judeţul Cluj, înţelege să îşi respecte angajamentul luat, după ce a câştigat licitaţia privind distribuţia produselor de panificaţie în toate şcolile din judeţul nostru.

De la ambalaje care nu conţineau data expirării, până la cornuri mucegăite şi incapacitatea societăţii de a onora comenzile în timp util, toate au fost semnalate de Campus TV, sprijiniţi de părinţii şi directorii din mai multe şcoli. Cu toate acestea, singura instituţie care s-a autosesizat până acum a fost Inspectoratul Şcolar.

Astăzi, la şedinţa Colegiului Prefectural, şefa de la Casa Albă a cerut explicaţii.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică a fost criticat că instituţia pe care o conduce nu a luat nicio măsură până acum.

Au fost mustraţi şi reprezentanţii O.P.C. şi D.S.V., care au încercat să se disculpe prin diferite explicaţii, în principal bazate pe faptul că nu au avut cunoştinţă de astfel de situaţii.  

Şi conducerea Consiliului Judeţean s-a autosesizat ca urmare a neregulilor semnalate de Campus TV, dar şi în urma sesizărilor primite de la părinţi şi profesori. Producătorul, care şi distribuie cornurile, a fost atenţionat. Șeful Consiliului Judeţean îi îndeamnă pe directorii de şcoli să anunţe instituţiile abilitate, în momentul în care constată probleme cu privire la asigurarea produselor de panificaţie.

De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean a dispus formarea unei comisii mixte, care să verifice derularea programului în şcolile din judeţ.

Firma Logistic Media Pop Art SRL produce cornurile la o fabrică din Turda. De-a lungul anilor, societatea, deşi implicată în mai multe scandaluri, a reuşit să câştige licitaţii pe bandă rulantă în mai multe judeţe, iar anul acesta a ajuns şi la Buzău. Până acum, din zecile de contracte încheiate pe programul guvernamental, familia clujeană a încasat aproape 50 de milioane de euro. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!