Publicat la: 30.06.2017. 18:26 / 3.885 views

SCANDAL MONSTRU LA SPITALUL JUDEŢEAN. ZECI DE ROMI AU SĂRIT SĂ ÎI BATĂ PE MEDICI

Holurile Spitalului judeţean au fost, joi seară, teatru de război, după ce zeci de romi au sărit să-i bată pe medici şi asistenţi, supăraţi că nu-i acordă suficientă atenţie unui tânăr pe care îl aduseseră leşinat. Acestuia i se făcuse rău după înmormântarea rudei, lider al clanului Pistol. Romii furioşi au năvălit peste personalul de la Urgenţe, au trecut peste agenţii de pază şi au agresat o infirmieră şi un medic de gardă. A fost nevoie de intervenţia în forţă a mascaţilor şi jandarmilor. 

romi 2 romi 3

Scandalul a pornit joi seară, după ce în clanul „Pistol” a avut loc înmormântarea liderului Ion Mărăraş, zis Terente. Romii povestesc că, stând la masă după funeralii, unui bărbat de 35 de ani, cumnat al decedatului, i s-ar fi făcut rău din senin. Romii au pornit cu zecile către Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, acolo unde l-au însoţit pe pacient până în secţia de urgenţe.

La spital, peste 40 de persoane au dat năvală peste personalul medical pentru a se asigura că pacientul primeşte cele mai bune îngrijiri. Pentru că li se părea că ruda lor nu este tratată corespunzător, romii au început un scandal monstru. În busculada produsă, medicul de gardă, Angela Mazdrag, a fost agresată, iar o infirmieră de pe secţie a fost pur şi simplu strânsă de gât. 

Personalul spitalului şi pacienţii s-au speriat. 

Depăşiţi numeric, agenţii de pază ai spitalului au chemat întăriri. Mascaţii de la Poliţie şi jandarmii au fost singurii care au reuşit să restabilească ordinea. Mai multe persoane recalcitrante, între care şi Zelter, fratele liderului interlop Terente, au fost încătuşate şi duse la audieri. 

Romii au susţinut că aveau tot dreptul să îşi însoţească bolnavul la spital, pentru că aşa e tradiţia la ei. Ei au negat totodată că i-au agresat pe angajaţii spitalului. Cazul a fost preluat de procurori, iar proba solidă împotriva a trei agresori, membri ai clanului Pistol, o constituie o înregistrare de pe camerele de supraveghere în care ar apărea mai mulţi romi cu răngi în mâini. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!