Publicat la: 28.01.2020. 19:11 / 1.065 views

SCAD PREZENTĂRILE LA SPITAL, CREŞTE ABSENTEISMUL ŞCOLAR. PESTE 100 DE CAZURI DE GRIPĂ, CONFIRMATE CLINIC

După ce săptămâna trecută medicii de la UPU Pediatrie s-au confruntat cu un val de copii diagnosticaţi cu gripă în urma testelor rapide, numărul cazurilor a început să scadă la acest început de săptămână.

elevi 5 copil gripa

În schimb, la nivelul judeţului Buzău se înregistrează o creştere a absenteismului şcolar, atât pe fondul îmbolnăvirilor, cât şi determinată de decizia părinţilor de a nu-şi trimite copiii la şcoală, de teama virsului gripal. Numai astăzi, până la prânz, au fost raportate peste 2.500 de absenţe din motive medicale şi alţi aproape 5.000 de elevi lipsă de la ore, din alte motive.   

Potrivit dispoziţiilor autorităţilor din sănătate, toate unităţile de învăţământ sunt obligate să efectueze zilnic triajul epidemiologic.

În momentul de faţă, la nivelul judeţului Buzău, peste 100 de pacienţi au fost diagnosticaţi clinic cu gripă, cei mai mulţi dintre ei de vârstă şcolară. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!