Sărbătoare la Marghiloman. Se deschid Casa de Oaspeți și Grajdurile aristocratice.

Sărbătoare la Marghiloman. Se deschid Casa de Oaspeți și Grajdurile aristocratice.

Casa de Oaspeți și grajdurile de la Marghiloman sunt gata să primească oaspeți. Pe 10 mai se va face inaugurarea oficială. La eveniment vor fi prezente personalități cunoscute din țară și din Republica Moldova.

Reabilitarea Casei de Oaspeți și a Grajdurilor aristocratice de pe domeniul „Alexandru Marghiloman” s-a încheiat și cele două clădiri urmează să fie inaugurate oficial pe 10 mai.

Casa de Oaspeți a fost reabilitată din temelii împreună cu grajdurile de peste drum.

La eveniment vor participa personalități cunoscute: academicieni, istorici, oameni de cultură din țara noastră și din Basarabia.

Până când vor intra oficial și în circuitul turistic, cele două clădiri emblematice vor avea un rol bine definit și în perioada festivalului din luna iunie.

Desigur, cafeaua „marghiloman” inventată de celebrul buzoian va fi vedeta cafenelei de la parterul Casei de Oaspeți, care la etaj dispune de locuri în care oaspeții vor putea înopta în condiții hoteliere.

Primele două încăperi ale grajdurilor vor putea găzdui expoziții de artă și evenimente culturale, cea de-a treia fiind rezervată pentru nobilele animale care se regăseau și pe vremuri la conac.

10 mai are o semnificație deosebită și pentru Casa Regală a României și, după cum s-a consemnat în istoria vremii, Regina Maria se simțea fericită ca oaspete a domeniului Marghiloman, unde poposea destul de des.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și