Publicat la: 27.04.2018. 18:22 / 2.469 views

SĂRBĂTOARE LA LICEUL PEDAGOGIC. S-AU ÎMPLINIT 180 DE ANI DE LA ÎNFIINŢARE

Emoţii şi atmosferă de sărbătoare. Astfel ar putea fi descris în doar câteva cuvinte evenimentul desfăşurat astăzi la Liceul Pedagogic Spiru Haret. Unitatea de învăţământ a împlinit 180 de ani de la înfiinţare, iar elevii, dascălii şi autorităţile locale au sărbătorit împreună. 

pedagogic 4Stejarul din curtea Liceului Pedagogic Spiru Haret a fost astăzi înconjurat de emoţii puternice. A primit din nou, sub crengile sale puternice, foştii elevi ajunşi astăzi oameni mari, actuali elevi, dascăli şi autorităţi locale. Cu toţii s-au adunat pentru a sărbători împlinirea a 180 de ani de la înfiinţarea unităţii de învăţământ.

La eveniment au luat parte şi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei. Este vorba despre inspectorul general Steluţa Dan, fiica unui absolvent al Şcolii Normale Spiru Haret.

Emoţiile s-au simţit în vocile tuturor celor care au luat cuvântul, însă inspectorul şcolar general adjunct Geta Burducea a fost printre cei mai emoţionaţi, mai ales că este absolventă a unităţii de învăţământ, iar în curtea în care a revenit astăzi ca inspector are multe amintiri de pe vremea în care era elevă.

Începuturile Şcolii Normale sunt legate de activitatea lui Dionisie Romano ca profesor al Şcolii Naţionale, prima instituţie de învăţământ modern din Buzău. Modernizarea societăţii româneşti nu se putea face fără dezvoltarea învăţământului, iar pentru aceasta era nevoie nu numai de de şcoli, ci mai ales de învăţători. Răspunzând acestei nevoi, la 29 aprilie 1838, Eforia Şcoalelor înfiinţează pe lângă Şcoala Naţională din Buzău şi o Şcoală Normală în care îşi încep pregătirea elevii ce urmau să devină învăţătorii şcolilor săteşti. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!