Șantier la Marghiloman. Se reabilitează Casa de Oaspeți și Grajdurile

Șantier la Marghiloman. Se reabilitează Casa de Oaspeți și Grajdurile

A început transformarea parcului Marghiloman într-un domeniu aristocratic, ca pe vremea în care aici veneau în vizită regina Maria și multe alte personalități ale vremii. Mai întâi vor fi reabilitate Casa de Oaspeți și Grajdurile, care deja au intrat în lucru. Urmează renovarea Casei Grădinarului, ultima clădire aflată în ruină de pe fostul Domeniu Marghiloman.

Au început lucrările de reabilitare a celor două clădiri istorice din Parcul Marghiloman, Casa de oaspeți și grajdurile, care, atunci când vor fi gata, vor căpăta noi destinații.

Din discuțiile cu șeful de șantier, viceprimarul Ionuț Apostu afirmă că nu sunt probleme care să perturbe buna desfășurare a lucrărilor.

Lucrătorii decopertează mai întâi Casa de Oaspeți și este foarte posibil ca, odată cu demontarea acoperișului, să se prăbușească și zidăria, acolo unde deja este foarte deteriorată.

Cele două clădiri aristocratice de pe Domeniul Marghiloman sunt clasificate ca monumente istorice, ceea ce impune doar intervenția unor echipe calificate pentru astfel de reabilitări.

În paralel se lucrează și la grajduri, pentru ca termenul final asumat de Constructor să nu fie depășit.

Ultima clădire din Parcul Marghiloman care va fi reabilitată pe un alt proiect este Casa Grădinarului, o construcție de dimensiuni mai mici, aflată lângă zidul domeniului, care se află în faza de licitații.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și