Sânge mai scump. Noile tichete valorice atrag mai mulți donatori

Sânge mai scump. Noile tichete valorice atrag mai mulți donatori

S-a scumpit sângele ca urmare a creșterii valorii tichetelor primite de donatori. Partea bună este că a crescut excesiv numărul de donatori. Partea mai rea este că deja stocurile de sânge sunt mai mari decât cererea.

În anii anteriori, după Sărbătorile de Iarnă urma o perioadă de timp cu foarte puțini donatori și era necesar să fie organizațe campanii de recoltare și donări colective.

Anul acesta a început cu un aflux surprinzător de cetățeni dispuși să doneze sânge, după ce Guvernul a crescut valoarea tichetelor de la 68 la 280 de lei.

Centrul de Transfuzie Buzău s-a aglomerat brusc și cantitățile de sânge recoltat sunt mult mai mult decât suficiente, ceea ce certifică faptul că măsura guvernamentală a reușit.

Numai că, cel mai probabil, vor apărea și donatorii de profesie.

Donările de sânge se pot face la un interval de cel puțin 3 luni de zile iar donatorii trec obligatoriu pe la cabinetul medical, nefiind admise decât persoanele sănătoase.

Dacă în anii trecuți media zilnică era de cel mult 20 de recoltări pe zi, deja conducerea a hotărât ca începând de mâine numărul de donări să fie limitat la 60, deoarece cantitatea de sânge recoltat depășește cu mult solicitările.

Printre debutanți sunt și mulți donatori fideli, care își dăruiesc sângele pentru a salva vieți, nu pentru bani.

Măsura restricționării valului de donatori de la început de an va fi impusă în funcție de modul în care se va reuși gestionarea stocurilor de sânge acumulate și, desigur, în funcție de cereri.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și