“Să nu creadă cineva că luăm campionatul în doi ani”, a declarat primarul Constantin Toma, despre Gloria Buzău

“Să nu creadă cineva că luăm campionatul în doi ani”, a declarat primarul Constantin Toma, despre Gloria Buzău

Optimism rezervat din partea edilului șef  în ceea ce privește viitorul apropiat al nou înființatei secții de fotbal. Parteneriatul public-privat, spune Constantin Toma, va asigura existența fotbalului în liga a 2-a, dar pașii către performanță trebuie calculați cu minuțiozitate. Cel mai probabil, FC Buzău nu va lupta pentru promovare la anul, deși va avea dreptul de a urca în Liga I.

Promisiunile fără acoperire vor fi eliminate definitiv din algoritmul de lucru de la nou înființata secție de fotbal a municipiului. Edilul șef avertizează microbiștii că echipa buzoiană nu va avea în vedere promovarea, în sezonul viitor al ligii secunde.  Injecția de fonduri către fotbal va fi orientată, în primul rând, către dezvoltarea unei baze solide de copii și juniori. Constantin Toma le-a transmis, mai în glumă mai în serios,  iubitorilor de fotbal să nu se aștepte ca FC Buzău să se bată în doi ani pentru prima liga.

În ceea ce privește alegerea numelui, primarul a dezvăluit că noua asociere a folosit un organism deja existent, intitulat FC Buzău, club care are toate avizele de la Ministerul Tineretului și Sportului și FRF. Soluția a fost adoptată deoarece înscrierea în competiție trebuie completată până la 30 iunie.

În noua asociere, Consiliul Local Municipal și Consiliul Județean vor deține câte 40 de procente, în timp ce investitorul privat va beneficia de 20 de procente. Consiliul Județean va continua să sponsorizeze si Metalul Buzau.

Andrei Solomon

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și