Publicat la: 13.04.2020. 18:44 / 320 views

S.O.S. SPITALUL COVID DE LA RM. SĂRAT!

Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, unitate suport de Coovid-19, are nevoie urgentă de dotări cu aparatură medicală şi cu echipamente de proecţie, pentru a face faţă unui val de internări. În prezent, în unitatea medicală din Râmnicu Sărat sunt spitalizaţi trei pacienţi cu coronavirus.

spital mun rm sarat spital rm sarat

În urmă cu două săptămâni, Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat a fost desemnat unitate tampon exclusiv pentru bolnavi de Covid-19, fapt care a stârnit o oarecare îngrijorare în rândul localnicilor. Între timp, şi autorităţile au acceptat ideea că trebuie să se conformeze deciziei Ministerului Sănătăţii.

Problema cea mai mare, însă, este legată de lipsa unor dotări esenţiale, atât în privinţa aparaturii medicale specifice terapiei anti-Covid, cât şi a echipamentelor de protecţie pentru o perioadă mai îndelungată. Motiv pentru care autorităţile locale au făcut solicitări către Ministerul Sănătăţii, în subordinea căruia a intrat Spitalul Municipal din Rm. Sărat.

Necesarul pentru a face faţă unui val de pacienţi nu este asigurat în acest moment, spun oficialii administraţiei locale.

Cele două ventilatoare cumpărate de Primăria Rm. Sărat nu pot rezolva criza aparaturii medicale din unitatea suport Covid-19. De aceea, se impune o intervenţie imediată a Ministerului Sănătăţii, care ar trebui să asigure tot ceea ce este nevoie pentru o perioadă mai îndelungată. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!