Publicat la: 20.02.2020. 19:40 / 288 views

S-A VOTAT BUGETUL. ESTE MAI MIC, DAR SUFICIENT

Un buget mai mic, dar suficient cât să fie realizate toate investițiile propuse. Bugetul Buzăului a fost aprobat, iar autoritățile județene au anunțat deja ce vor face cu cei aproape o sută de milioane de euro, pe care îi vor avea anul acesta la dispoziție. Cea mai mare parte a banilor va merge către investiții, iar principala grijă a Consiliului Județean Buzău o reprezintă refacerea drumurilor județene. În doar câteva luni, principalele căi de acces turistice, printre care și drumul ce duce până la Vulcanii Noroioși, vor fi refăcute.

drum judetean asfaltare 2Deși Buzăul are anul acesta un buget mai mic fata de anul trecut, autoritățile județene sunt de părere că vor reuși să ducă la bun sfârșit tot ce și-au propus . Prima mare încercare a fost să asigure banii de funcționare și hrană pentru cei aproape 2000 de copii din centrele de plasament, după ce sumele alocate pentru Direcția de Protecție a Copilului au fost cu aproape 85% mai mici decât necesarul dintr-un an. Banii au fost suplimentați din excedentul de anul trecut. 

Împărțirea banilor a fost făcută în așa fel încît cea mai mare parte din buget să meargă către investiții. Aproape jumătate din bugetul de investiții va fi cheltuit pentru refacerea drumurilor județene. 

Printre căile de acces refăcute în acest an sunt și drumuri turistice, intens circulate, care odată reabilitate ar putea aduce chiar și mai mulți vizitatori la obiectivele de interes din județul Buzău. Și pentru ca lista drumurilor refăcute să fie cât mai mare, autoritățile județene promit că vor încerca să mai atragă și fonduri europene.  (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!