Publicat la: 19.01.2018. 19:15 / 945 views

S-A TĂIAT DIN CLASE, CU EXCEPŢIA COLEGIULUI NAŢIONAL „B.P.HASDEU”

Cu o singură excepţie, anul şcolar viitor, toate liceele teoretice sau care au clase cu profil uman şi real vor funcţiona cu o clasă sau mai multe în minus. Şefii educaţiei buzoiene au creionat planul de şcolarizare în care regăsim mai multe clase pentru profilul tehnic. Colegiul Hasdeu este singura instituţie de învăţământ cu profil teoretic de la care nu a fost eliminată nicio clasă.

nelaPlanul de şcolarizare pentru anul viitor aduce veşti proaste pentru majoritatea unităţilor cu profil teoretic. În urma unei analize şi în baza politicii naţionale de suplimentare a ponderii pentru învăţământul profesional şi tehnic, responsabilii de la Inspectoratul Şcolar au tăiat una sau mai multe clase de la liceele teoretice din judeţul Buzău.

Doar Colegiul Naţional „B.P.Hasdeu” nu se află pe lista liceelor de la care vor fi eliminate clase.

În aceste condiţii, creşte procentul de reprezentare a claselor cu profil tehnic, un avantaj de care se vor bucura liceele tehnologice.

La nivelul judeţului Buzău, vor exista 141 de clase de liceu destinate absolvenţilor de gimnaziu, cu un efectiv estimat la aproape 4.000 de elevi. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!