S-A DAT STARTUL CULESULUI DE STRUGURI. ZEUL BACHUS ŞI BACANTELE AU POGORÂT IERI LA PIETROASELE

S-A DAT STARTUL CULESULUI DE STRUGURI. ZEUL BACHUS ŞI BACANTELE AU POGORÂT IERI LA PIETROASELE

Sărbătoarea Tămâioasei de la Pietroasele a deschis, practic, sezonul culesului de struguri.

tamaioasa 4Tocmai de aceea, în mijlocul miilor de oaspeţi sosiţi din toate colţurile judeţului şi din ţară, a poposit şi zeul Bachus, zeul vinului, al viţei-de-vie şi al beţiei. Bacantele care-l însoţeau au zdrobit strugurii cu picioarele goale şi au oferit primul must din an tuturor celor care au avut curajul să-l guste.

Conform tradiţiei, după zdrobitul strugurilor, Bachus a spălat pe picioare tinerele fete, care au intrat în mulţime pentru a se bucura împreună de Sărbătoarea Tămâioasei.

Noua locaţie în care s-a ţinut evenimentul a fost Staţiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Pietroasa, îmbrăcată în straie de sărbătoare.

Oaspeţii care au venit să vadă sărbătoarea viticultorilor de la Pietroasele au vizitat cramele şi sala de degustări, au gustat din vinurile albe, roşii şi roze produse în podgoriile staţiunii şi au urmărit un spectacol artistic deosebit.

Primarul de la Pietroasele, Cornel Enache a dat oficial startul la distracţie.

Spectacolul a reuşit să satisfacă aproape toate gusturile spectatorilor. Dansurile s-au jucat şi pe scenă dar şi în curtea staţiunii, iar spectatorii s-au prins în hore şi în sârbe alături de dansatori. Muzica populară şi cea de petrecere au încins atmosfera, printre interpreţi numărându-se  Emilia Ghinescu, Cristian Rizescu, Maria Căpitănescu, Costel Geambaşu şi cei trei haiduci de la Nemuritorii.

Maestrul Constantin Voicilaş, care a devenit şi el localnic al comunei Pietroasele, probabil din admiraţie pentru Tămâioasa Românească şi pentru peisajul mirific, a dus în spectacol elevele sale de la Box in frunte cu campioana Stela Duţă.

La marea sărbătoare a comunei Pietroasele au asitat şi câteva dintre personalităţile buzoiene, în frunte cu primarul Boşcodeală, deputatul Marcel Ciolacu şi reprezentanţi ai unor instituţii locale.

De asemenea, a fost prezent şi ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, care nu a pierdut prilejul să viziteze şi şcoala din comună.

Sărbătoarea s-a încheiat după apusul soarelui, cu un mare foc de artificii iar tinerii au continuat petrecerea cu o discotecă în aer liber. Tot ieri, s-a desfăşurat şi sărbătoarea comunei Verneşti. Cele două festivaluri vor fi difuzate pe larg week-end-urile viitoare de Campus TV.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și