Publicat la: 04.04.2018. 18:25 / 1.194 views

RUTE ALTERNATIVE PENTRU PODUL MĂRĂCINENI. O DECIZIE SE VA LUA IMEDIAT DUPĂ PAŞTI

Autorităţile buzoiene recunosc, oficial, că se analizează oportunitatea amenajării unor rute alternative, după închiderea unui sens de mers de la Podul Mărăcineni. Data începerii lucrărilor de reabilitare la importantul obiectiv rămâne, încă, necunoscută. După Paşti, la Ministerul Transporturilor, va avea loc o întâlnire cu toţi factorii decizionali de la Bucureşti şi de la Buzău.

maracineni 3 maracineni 1

Din momentul în care proiectul de reabilitare a primit finanţare, autorităţile buzoiene au anunţat că lucrările vor începe în luna martie. Firma constructoare a deschis şantierul doar sub Podul de la Mărăcineni, acolo unde se va realiza o lucrare de consolidare. Între timp, au întârziat avizele necesare pentru startul reabilitării sensului de mers Rm. Sărat – Buzău. Apoi, drumarii au ţinut cont de recomandarea Poliţiei Rutiere ca podul să nu fie închis înainte de Sărbătorile Pascale. Astfel, săptămâna viitoare va avea loc o ultimă întâlnire importantă pentru a fi stabilite data începerii şi condiţiile în care se vor desfăşura lucrările.

Între timp, la Buzău se vor discuta soluţiile alternative pentru şoferi, astfel încât să fie diminuate pe cât posibil blocajele în trafic.  

Dacă iniţial se respingea ideea ridicării în zonă a unui pod de pontoane, acum autorităţile au ajuns la concluzia că se va impune cel puţin o cale rutieră de rezervă.

De menţionat că firma constructoare nu a primit aviz favorabil de la Poliţia Rutieră decât în momentul în care a acceptat montarea de semafoare, atât la intrare, cât şi la ieşire de pe pod. Pe de altă parte, blocajele rutiere apărute în această primăvară, când drumarii au avut intervenţii pe partea veche de pod, au anticipat haosul inerent din perioada în care calea de rulare va fi total închisă. De aceea, varianta construirii unei rute alternative este tot mai des vehiculată. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!