Publicat la: 29.01.2020. 19:47 / 1.009 views

ROTONDA PERSONALITĂŢILOR. BUSTURILE UNOR BUZOIENI CELEBRI VOR FI AMPLASATE ÎN PARC

”Rotonda Personalităţilor Buzoiene” este un proiect pe care Primăria, în colaborare cu filiala buzoiană a Uniunii Artiştilor Plastici din România, şi-a propus să o realizeze în viitorul apropiat.

obelisc rotonda 1Un prim pas a fost deja făcut de Municipalitate, care a instalat bustul marelui scriitor buzoian Vasile Voiculescu în parcul cu acelaşi nume din vecinătatea Palatului Comunal.

Şi zona apropiată Galeriilor de Artă ”Ion Andreescu” este pe cale de a deveni ”de interes artistic şi cultural”, atât prin cele două spaţii expoziţionale, cât şi prin înfiinţarea unor centre noi de interes.

Este vorba despre Colecţia de Artă Contemporană, care ar putea funcţiona într-o clădire aflată peste drum de fostul spital Brătianu, aflat în plin proces de reabilitare, modernizare şi transformare într-un mare centru cultural şi turistic.

Buzăul are şansa de a deveni un factor important şi din punct de vedere cultural în zona de sud-est a României şi chiar pe plan naţional. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!