Publicat la: 10.01.2018. 19:25 / 1.385 views

RMN LA SPITALUL JUDEŢEAN. LA GUVERN A FOST SEMNAT CONTRACTUL DE FINANŢARE

Preşedintele CJ, Petre Emanoil Neagu şi directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Claudiu Damian, au semnat ieri un contract prin care spitalul va fi dotat cu aparatură medicală de înaltă performanţă. Contractul a fost semnat la Palatul Victoria, în prezenţa premierului Mihai Tudose, a vicepremierului buzoian Marcel Ciolacu şi a ministrului Sănătăţii, Florian Bodog. În următoarele trei luni, la Spitalul Judeţean vor ajunge un aparat RMN şi un sistem PACS, de arhivare a imaginilor medicale.      

rmn 2Ieri, 9 ianuarie 2018, la Palatul Victoria a fost semnat un contract de finanţare prin care Spitalul Judeţean Buzău urmează să fie dotat cu aparatură medicală de înaltă performanţă.

La Spitalul Judeţean va ajunge un aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN) şi un sistem PACS, care are rolul de a stoca, recupera, prezenta şi partaja imaginile obţinute prin radiografie, scanare tomograf sau RMN.

Investigaţiile RMN sunt destul de costisitoare dar, pentru pacienţii asiguraţi, costurile vor fi acoperite de Casa Judeţeană de Sănătate.

Aparatura va sosi la Buzău în maxim trei luni şi după încă o lună sau două, cât va fi necesar pentru instalarea într-o locaţie specială din zona de Ambulatoriu a Spitalului Judeţean, va putea fi pusă în funcţiune.

Cele trei contracte de achiziţionare a echipamentelor medicale semnate ieri de ministrul Sănătăţii  Florian Bodog cu furnizorii, sunt în valoare de 19,8 milioane euro.

Aparatura, constând în 14 aparate computer-tomograf, 24 aparate de rezonanţă magnetică nucleară (RMN) şi 21 de sisteme informatice PACS vor fi distribuite la 33 de spitale din ţară. (Corneliu Floriceanu)

Exista 1 Comentariu
Ce spun vizitatorii:
  1. Elena spune:

    DOAMNE AJUTA! Avem mare nevoie de aparatura performanta, de medici foarte bine pregatiti, dar si de preturi care sa poata fi sustinute si de pacientii cu venituri mici.La o pensie sub salariul minim pe economie, nu prea iti poti permite sa dai mai mult de jumatate pentru o investigatie, oricat de necesara ti-ar fi. Si atunci, Dumnezeu cu mila…………

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!