Publicat la: 04.06.2019. 18:23 / 593 views

REVOLTA PROFESORILOR. PROTEST SPONTAN LA INSPECTORATUL ŞCOLAR

Protest spontan la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Mai mulţi profesori de la Liceul Agricol Buzău, însoţiţi de liderii de sindicat, au mers pentru a discuta cu responsabilii educaţiei buzoiene, după ce au aflat că pentru anul viitor vor fi eliminate mai multe clase. Totul a pornit de la deja controversatul ordin ministerial prin care mai multe clase vor fi eliminate şi trecute la învăţământul profesional. 

protest isjDupă ce aseară conducerea liceului a fost anunţată că Agricolul s-ar afla pe lista neagră, în această dimineaţă o delegaţie numeroasă de profesori se afla în faţa sediului Inspectoratului Școlar. Liderii de sindicat au mijlocit o întâlnire cu conducerea instituţiei. Dascălii sunt nemulţumiţi pentru că, peste noapte, oferta educaţională stabilită initial a fost data peste cap, având consecinţe asupra elevilor care doresc să meargă la Liceul Agricol.

Nu numai absolvenţii de gimnaziu interesaţi de Liceul Agricol ar putea fi afectaţi, ci şi profesorii, care s-ar putea trezi fără catedre.

La discuţii au participat şi reprezentanţi ai sindicatului de la Liceul Tehnologic “Victor Frunză” din Râmnicu Sărat, unitate care urmează să fie afectată de ordinul privind modificarea planului de şcolarizare pentru anul viitor.   

În absenţa generalului, dialogul s-a purtat cu inspectorul general adjunct Nela Wamsiedel, care a întărit ideea că ordinul de ministru a fost inoportun şi chiar ilegal.

Mai mult, sarcina de a înfiinţa mai multe clase de profesional pare o misiune imposibilă, în condiţiile în care liceele trebuie să identifice într-un timp foarte scurt parteneri în rândul agenţilor economici.

Liderii de sindicat ameninţă cu proteste.

O decizie cu privire la noul plan de şcolarizare pentru judeţul Buzău trebuie luată mâine. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!