Publicat la: 17.09.2019. 18:24 / 614 views

RESTRICŢIE ÎN COADĂ DE PEŞTE LA VIADUCTUL GIURCA. SE CERE PERMISIUNE PENTRU MICROBUZELE DE CĂLĂTORI

Transportatorii de persoane mai au de aşteptat, până când vor primi un răspuns cu privire la ridicarea exclusivă a restricţiei de tonaj de pe DN 10, în zona viaductului Giurca. Între timp, în zona cu restricţii, călătorii coboară din autovehicule, traversează viaductul pe jos, apoi sunt preluaţi din nou de microbuze. Problema nu a putut fi rezolvată în şedinţa de astăzi a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

prezentare viaduct 1La şedinţa de astăzi, prefectul Carmen Ichim a prezentat situaţia de la faţa locului şi cum se descurcă transportatorii cu pasagerii pentru a trece de viaductul Giurca, de pe DN 10 Buzău – Braşov. În zonă, există restricţie de 3,5 tone, iar călătorii sunt nevoiţi să coboare din microbuze şi să traverseze pe jos viaductul.

La şedinţă au participat şi reprezentanţi ai transportatorilor. Ei au precizat că acum efectuează călătorii cu microbuze având masa de până în 3,5 tone dar, la capacitate maximă, greutatea depăşeşte limita de restricţie impusă pe viaduct.

Autorităţile buzoiene acuză Ministerul Transporturilor şi Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere că tratează problema cu superficialitate, pentru că nu au trimis încă un răspuns cu privire la propunerea avansată de Prefectură. Este şi motivul pentru care s-a decis retransmiterea solicitărilor şi chemarea responsabililor de la Bucureşti la o nouă şedinţă extraordinară, pentru săptămâna viitoare.

Pe de altă parte, comandantul Poliţiei a avertizat că este posibil să fie respinsă propunerea, mai ales că restricţia de 3,5 tone a fost impusă în urma unui studiu legat de pericolul pe care îl reprezintă traficul de mare tonaj asupra structurii viaductului.

Pe viaductul Giurca, pe lângă limita de tonaj a fost impusă şi restricţia de lăţime, tronsonul fiind accesibil doar pentru autovehiculele cu o lăţime mai mică de 2,5 metri. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!