Restaurant la tine acasă. Conceptul lansat de doi întreprinzători din Buzău

Restaurant la tine acasă. Conceptul lansat de doi întreprinzători din Buzău

Un restaurant din Buzău poate să ajungă oriunde în țară! Ideea le aparține unor tineri bucătari, care au renunțat la o afacere cu adresă fixă. Cei doi antreprenori pot transporta ustensilele de bucătărie chiar și în pădure, unde întind mese bogate, cu purceluși la proțap, fripturi tradiționale și platouri cu afumături renumite din zona Buzăului.

Pe Adrian și Florin, proprietarii bucătăriei mobile, i-am găsit la un eveniment național, în curtea unei companii producătoare de îngrășământ. Au pregătit un meniu tradițional pentru oaspeți distinși din toată țara, de la fermieri și afaceriști, până la funcționari din ministere.

După ce au adus cu dubele ustensilele de bucătărie în aer liber și materia primă, de numai două ore au avut nevoie tinerii bucătari ca să etaleze surpriza culinară a evenimentului. Au folosit numai produse tradiționale din zona Buzăului. 

Pentru oaspeții pofticioși, au fost insuficiente platourile întinse pe o masă lungă de zece metri. Aperitivul a dispărut în câteva minute în farfurii. 

Carnea la proțap, mâncărurile gătite la ceaun, cartofii prăjiți în untură, sunt doar câteva dintre deliciile pe care cei doi bucătari le au în ofertă. Prepară unele bunătăți  pe care nu mulți români le-au mâncat până acum.

În cei doi ani de la debutul afacerii, cei doi tineri buzoieni au ajuns cu bucătăria lor mobilă în zeci de curți și grădini ale unor milionari, la picnicuri din vârf de munte ori pe malul unor lacuri. Pot transporta ustensilele de bucătărie oriunde sunt solicitați.

 Adrian și Florin au capacitatea de a pregăti mâncare chiar și pentru 1000 de clienți. Contravaloarea serviciului este stabilită în funcție de numărul de oaspeți anunțat de organizator.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și