Publicat la: 16.11.2018. 19:28 / 2.553 views

RESFINŢIREA DOMULUI GERMAN. LA CEREMONIAL A FOST PREZENT AMBASADORUL GERMANIEI

Primăria municipiului a organizat astăzi, împreună cu Garnizoana Buzău, un ceremonial militar şi religios de resfinţire a Domului German. La ceremonial a fost prezent şi ambasadorul Germaniei la Bucureşti, alături de reprezentanţii autorităţilor locale, ai Armatei, Jandarmeriei, Poliţiei şi ai unor organizaţii neguvernamentale. Cei prezenţi au adus un pios omagiu tuturor eroilor care odihnesc în cimitirul buzoian şi au depus coroane de flori la Domul Central şi la monumentul german.

ambasador coroanePrimăria municipiului, împreună cu Garnizoana Buzău, au organizat astăzi un ceremonial militar şi religios de resfinţire a Domului German din Cimitirul Eroilor.

La ceremonie a luat parte şi Excelenţa sa, Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germaniei în România, alături de reprezentanţi de marcă ai autorităţilor locale şi ai comunităţii buzoiene.

După intonarea imnurilor naţionale ale Germaniei şi României a fost oficiată slujba de resfinţire a Domului german.

Ca un semn de pios omagiu faţă de toţi militarii care odihnesc în pământ buzoian, au fost depuse coroane de flori la Domul Central şi la monumentul german.

Ambasadorul Germaniei, domnul Cord Meier- Klodt, a depus mai întâi o coroană la Domul Central, sub catafalcul căruia îşi duc somnul de veci eroii necunoscuţi, apoi la monumentul care cinsteşte eroii germani.

În discursurile susţinute, atât primarul Constantin Toma, cât şi ambasadorul german au subliniat că greşelile trecutului nu mai trebuie repetate şi că pacea în lume trebuie menţinută cu orice preţ.

Ambasadorul le-a mulţumit tuturor celor care s-au îngrijit ca militarii germani să odihnească cu demnitate în Cimitirul Eroilor.

Cei prezenţi au ţinut un moment de reculegere în memoria miilor de eroi de toate naţionalităţile din Cimitirul Eroilor.

La finalul ceremoniei, primarul Constantin Toma l-a condus pe invitatul său, ambasadorul Cord Meier-Klodt pentru a-i prezenta şi celelalte monumente închinate celor căzuţi în luptele armate din trecut şi din prezent. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!