Replică a reprezentanților Consiliului Județean al Elevilor, după marșul anti-avort de la Buzău

Replică a reprezentanților Consiliului Județean al Elevilor, după marșul anti-avort de la Buzău

În urma promovării unui marș anti-avort pe grupul de religie de la un liceu buzoian, majoritatea membrilor grupului au contrazis mesajul, anunță secretarul executiv al Consiliului Județean al Elevilor Buzău, printr-un comunicat transmis redacției noastre. Mesajul de pe grup era o invitație la marșul anti-avort, care a avut loc sâmbătă, pe străzile orașului Buzău. În replică, tot sâmbătă, mai mulți elevi buzoieni au organizat o manifestare prin care s-a făcut apel la respectarea libertății de exprimare și a drepturilor femeilor.

„După blocarea grupului, un nou grup a fost înființat pentru a promova exprimarea liberă. În acest context, un protest a fost organizat pentru a atrage atenția asupra dreptului femeilor de a avea acces la avort într-un mod sigur și legal. Protestul este o modalitate de a sublinia importanța respectării drepturilor femeilor și a libertății de exprimare. De asemenea, suntem alături de grupul Feminism Buzau în eforturile lor de a promova libertatea de exprimare și drepturile femeilor. Este important să subliniem faptul că astfel de acțiuni nu ar trebui să aibă loc într-un mediu educațional și că trebuie să continuăm să luptăm împotriva discriminării și dezinformării.

În contextul recentelor evenimente, în care drepturile minorităților sunt din nou atacate, elevii, studenții și alți membri ai societății civile au ieșit în stradă pentru a-și exprima opoziția față de discriminare și cenzură. Într-o societate modernă, limitarea accesului la informație și încălcarea drepturilor minorităților nu sunt acceptabile. Recent, majoritatea cultelor religioase din România, inclusiv Biserica Ortodoxă Română, au înaintat o scrisoare Ministerului Educației cu intenția de a schimba în mod discriminatoriu noile legi ale educației „România Educată”. Cerem Ministerului Educației să respecte drepturile minorităților și să nu permită discriminarea în sistemul de educație. Împreună, putem lupta împotriva discriminării și cenzurii și să promovăm toleranța și diversitatea în societate, este mesajul transmis de secretarul executiv al Consiliului Județean al Elevilor Buzău, Ionel Cristea.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și