REPARAŢII LA MARGHILOMAN. SE ASFALTEAZĂ DRUMUL DE ACCES ŞI SE MONTEAZĂ PORŢILE

REPARAŢII LA MARGHILOMAN. SE ASFALTEAZĂ DRUMUL DE ACCES ŞI SE MONTEAZĂ PORŢILE

La împlinirea a 101 ani de la Unirea Basarabiei cu România, Parcul Marghiloman va fi gazda unor activităţi dedicate acestui eveniment. Primăria a decis să repare breteaua rutieră de acces în parc şi să monteze porţi noi la intrare. La statuia marelui om politic, care şi-a pus semnatura pe documentul oficial al Micii Uniri, va avea loc un ceremonial de depunere de coroane de flori.

lucrari bretea 1 gard marghiloman 3

Cu 101 ani în urmă, omul politic buzoian Alexandru Marghiloman, în acea vreme prim ministru al României, a semnat documentul oficial al înfăptuirii Unirii Basarabiei cu România.

Anul trecut a fost sărbătorit Centenarul Micii Uniri şi a fost dezvelită şi prima statuie a marelui om politic.

Şi anul acesta buzoienii vor sărbători Mica Unire în Parcul Marghiloman, unde se vor desfăşura o seamă de activităţi dedicate evenimentului.

Pentru ca participanţii să se bucure de cele mai bune condiţii, Primăria a decis să repare drumul de acces în parc.

Este vorba despre breteaua rutieră care leagă strada Alexandru Marghiloman de strada Horticolei şi care urmează configuraţia zidului parcului.

În timp ce drumarii se ocupă de repararea drumului, alte echipe montează porţile noi, înnobilate cu monograma fostului stăpân al domeniului Marghiloman.

Pe 27 martie, va avea loc şi un ceremonial de depunere de coroane de flori la statuia lui Alexandru Marghiloman, înfăptuitor al Unirii Basarabiei cu România în anul 1918. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și