Publicat la: 31.08.2015. 18:51 / 3.710 views

REPARAŢII DUPĂ REPARAŢII. STRĂZILE DIN BUZĂU SUNT PLINE DE CRĂPĂTURI

Infrastructura municipiului suferă tot timpul intervenţii din partea societăţilor buzoiene.

REPARATIISe înlocuiesc sau se repară conducte pentru apă sau canalizare, cabluri electrice ori conducte pentru gaze.

De obicei, intervenţiile sunt făcute de societăţi abilitate, care au contract de întreţinere sau de execuţie cu proprietarii infrastructurilor.

După terminarea lucrărilor,  zona de intervenţie ar trebui adusă la starea iniţială.

Problema este că, atunci când se înlocuiesc nişte conducte, de exemplu, în afară de şanţurile necesare se mai deteriorează şi zona apropiată. Străzile se umplu de pietriş şi praf iar utilajele strică zona în care se deplasează.

De multe ori, constructorul reasfalteaza doar carosabilul sau trotuarul unde a fost săpat şanţul şi omite celelalte stricăciuni.

Din acest motiv, mai toate străzile Buzăului sunt cârpite şi peticite şi, de multe ori, arată mult mai rău decât înainte de lucrări.

În mod normal, după terminarea intervenţiilor pe o stradă, primăria ar trebui să verifice dacă refacerea ei a fost executată cum trebuie.

O zonă destul de mare din oraş se află în stare de şantier iar disconfortul cauzat de şanţuri, gropi, grămezi de pietriş şi nisip, de utilaje care încurcă circulaţia ori de străzi închise de pe o zi pe alta, este major.

Poate că, refacerea carosabilului ar trebui făcută pe măsură ce părţi din lucrarea executată sunt terminate. Numai că, de multe ori, operaţiunea nu poate fi realizată decât după finalizarea integrală a proiectului. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!