Publicat la: 31.08.2015. 18:58 / 9.857 views

REMIZĂ ÎN MECIUL BOŞCODEALĂ – ION VASILE. ALEGEREA NOULUI VICE AL CJ BUZĂU S-A AMÂNAT

Cel mai aşteptat punct de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean Buzău din această dimineaţă era alegerea noului vicepreşedinte după demisia liberalului Cristi Romanescu. Interesul presei a fost curmat din start de vicele Emanoil Neagu, care a anunţat retragerea proiectului.

NEAGULa finalul şedinţei s-a oferit explicaţia oficială. E mai bine ca alegerea vicepreşedintelui CJ să se facă luna viitoare, după alegerile interne din PSD.

Neoficial, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi, întrucât Adrian Petre, propunerea şefilor PSD, C-tin Boşcodeală şi Cristi Bîgiu, n-ar fi strâns suficiente voturi. Din culise, Campus Tv a aflat că înaintea şedinţei între consilierii judeţeni ai PSD şi conducerea partidului au avut loc discuţii tensionate. Mai mulţi consilieri PSD cu vechime în partid nu agreează varianta numirii tânărului Adrian Petre şi l-au propus, de pildă, pe veteranul C-tin Ghinioiu, fostul primar de la Rm. Sărat. În aceste condiţii, pentru a nu risca un scandal în public, gruparea Bîgiu – Boşcodealî a apelat la formula temporizării. Portavocea ofiacială, Emanoil Neagu n-a recunoscut incidentele de dinaintea şedinţei.

Insuccesul  grupării Boşcodeală – Bîgiu – Ciolacu de la vârful PSD Buzău a stârnit satisfacţie în gruparea rivală compusă din Ion Vasile, Marian Ghiveciu, Adrian şi Victor Mocanu. Sub semnătura deputatului Adrian Mocanu, opoziţia din PSD a emis la prânz un comunicat de presă.

„Doresc sa multumesc, pe aceasta cale, social-democratilor care nu au dorit sa se lase manipulati, care au decis sa nu lase o asemenea decizie importanta la cheremul unui singur om. Este o dovada a faptului ca lucrurile au inceput sa se schimbe in PSD Buzau, ca situatia in care un singur om lua decizii pentru partid, cele mai multe discutabile, nu mai este permisa.

Pentru ca subiectul de la care a pornit discutia nu poate fi rezolvat cu o amanare, solicit in mod public includerea temei desemnarii noului vicepresedinte pe agenda forurilor de conducere din partid. Este singura modalitate prin care domnul Boscodeala poate demonstra ca este capabil sa renunte la ingamfarea, aroganta si lipsa de consideratie fata de oamenii cu care a condus partidul pana acum”.

Pe 19 septembrie vor avea loc alegeri la toate nivelurile în PSD Buzău. Gruparea care va câştiga alegerile îşi va impune apoi favoritul ca vicepreşedinte al CJ Buzău la şedinţa de la finalul lunii septembrie. (Auraş Tereacă)

Exista 1 Comentariu
Ce spun vizitatorii:
  1. Catalin spune:

    Clasa politica a devenit o povara economico-sociala mult prea grea, trebuie extirpata. Simplu.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!