(VIDEO) Remember Afganistan. Expoziție de fotografii făcute de militarii români

(VIDEO) Remember Afganistan. Expoziție de fotografii făcute de militarii români

În cei douăzeci de ani petrecuți în teatrul de operațiuni din Afganistan, militarii români  au strâns amintiri de neuitat. Unele dintre ele, sub formă de fotografii, vor fi împărtășite și publicului buzoian în expoziția ” Războiul din Afganistan văzut prin obiectivul foto al militarilor români 2001 – 2021”. Vernisajul va avea loc la Muzeul Județean pe 29 noiembrie, la ora 11 iar accesul publicului va fi gratuit.

Cu ocazia Zilei Naționale a României, Muzeul Județean a pregătit o expoziție cu imagini din timpul războiului din Afganistan, realizate de militarii români în perioada 2001 – 2021.

Proiectul expozițional  este integrat în expoziția”Armata Română în Războiul cel Mare, 1916 – 1918”, realizată în colaborare cu Muzeul Militar Național ”Regele Ferdinand I”.

Prin acest demers muzeistic se intenționează să fie creat un arc peste timp, între cele două mari războaie la care a participat și Armata Română.

Expoziția ”Războiul din Afganistan văzut prin obiectivul foto al militarilor români 2001 – 2021”, organizată în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie ”Getica” va oferi publicului o serie de fotografii inedite.

Expoziția va fi vernisată ”on line” pe 29 noiembrie, la ora 11 și va putea fi vizitată până pe 15 ianuarie 2022.

Publicul va avea acces liber la vernisaj, dar cu condiția respectării normelor în curs.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și