Reîntoarcerea acasă. Eveniment Ion Andreescu la Buzău

Reîntoarcerea acasă. Eveniment Ion Andreescu la Buzău

Buzoienii sărbătoresc lunea viitoare 150 de ani de impresionism în artă. Unul dintre cei mai importanți exponenți români ai  acestui curent este pictorul Ion Andreescu, care are legături strânse cu orașul și cu meleagurile buzoiene. Evenimentul organizat de Primărie se va desfășura la Galeriile de Artă „Ion Andreescu” de la ora 12.30 și la Pasajul Unirii, la ora 14.

Primăria Municipiului Buzău, Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România și Muzeul Național de Artă al României sărbătoresc la Buzău 150 de ani de impresionism.

Luni, 15 aprilie, buzoienii sunt invitați să participe la vernisajul expoziției „Ion Andreescu” la Galeriile de Artă „Ion Andreescu”, la ora 12.30.

Expoziția este alcătuită din picturi originale ale celebrului pictor, care a debutat ca profesor de desen liniar și caligrafie la Gimnaziul Comunal „T. Vladimirescu”, actualul Colegiu Național „B.P. Hasdeu” și la Seminarul Teologic, actualul Seminar Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul”.

După vernisarea expoziției va fi lansată și cea de-a doua ediție a albumului „Ion Andreescu” semnat de Radu Bogdan,

De la ora 14, buzoienii sunt invitați la Pasajul Unirii, unde va fi deschisă o expoziție permanentă cu fotografii ale operelor marelui pictor impresionist, atât de legat de meleagurile buzoiene.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și