REDUCERI DE 30% ÎN CAZ DE APĂ MURDARĂ. PROIECTUL A FOST VOTAT AZI ÎN CONSILIUL LOCAL

REDUCERI DE 30% ÎN CAZ DE APĂ MURDARĂ. PROIECTUL A FOST VOTAT AZI ÎN CONSILIUL LOCAL

Şedinţa de azi a debutat furibund. Consilierul Ion Barbu a solicitat scoaterea de pe ordinea de zi a hotărârii de reducere a facturilor la apă din cauză că proiectul său a fost brutal modificat.

propunereCu toate acestea, hotărârea a rămas pe ordinea de zi pe motiv că iniţiativa a aparţinut de fapt primarului C-tin Boşcodeală.

Proiectul propus de consilierul Ion Barbu prevedea reducerea facturilor emise de Compania de Apă cu procente între 30 şi 70%, în funcție de numărul de zile în care apa a curs murdară din vina Companiei de Apă.

Noul proiect, prevede măsuri mai blînde, cu o bonificaţie de fix 30%. Sesizări pot face doar reprezentanţii asociatiilor de proprietari, iar probele de apă vor vor fi analizate în laboratorul Companiei de Apă.

Noul proiect a obţinut majoritatea aleşilor locali, chiar dacă reprezentanții PDL, în frunte cu Ion Barbu, au votat împotrivă.

Întrucât proiectul a intrat în vigoare din momentul în care a fost adoptat, buzoienii pot cere de azi reducerea facturilor cu 30% dacă apa va curge murdară.

În schimb, Compania de Apă va mări cu 10% preţurile parcticate cu începere de la 1 iulie. Astfel, preţul unui metru cub în municipiul Buzău va ajunge la 9 lei. 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și