Publicat la: 25.08.2017. 18:17 / 681 views

REABILITAREA DOMULUI. LUCRĂRILE AU FOST ÎNTRERUPTE TEMPORAR

Cu două luni în urmă, Consiliul Local Municipal a aprobat un proiect de reabilitare a Domului din Cimitirul Eroilor. Amânată câţiva ani din motive obscure, reabilitarea monumentului sub care sunt îngropaţi 7.600 de eroi necunoscuţi a fost oprită chiar din primele zile. Unele probleme descoperite la structura de rezistenţă i-au obligat pe cei responsabili să regândească intervenţia la construcţie.

dom 2Domul din Cimitirul Eroilor, construit în amintirea miilor de eroi necunoscuţi, a fost abandonat ani de zile de autorităţile buzoiene.

Ajuns aproape o ruină şi în pericol de a se prăbuşi, monumentul va fi reabilitat, ca urmare a unei hotărâri a Consiliului Local Municipal.

Din păcate, după ce lucrările au fost demarate, descoperirea unor probleme la structura de rezistenţă a stopat orice intervenţie.

Sub catafalcul din centrul Domului este adăpostit osuarul celor 7.867 de ostaşi români, eroi necunoscuţi ai neamului.

Şubrezit de vreme şi neîntreţinut aşa cum se cuvenea, cu doi ani în urmă, domul a fost înconjurat cu un gard metalic, la insistenţele repetate ale reporterilor Campus TV. Devenise un pericol public pentru că risca să se prăbuşească oricând peste trecatori. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!