Publicat la: 09.02.2016. 20:44 / 2.212 views

RĂZMERIŢĂ LA MĂRĂCINENI. LOCALNICII AU BLOCAT DRUMUL TREI ORE

Cetăţenii din Mărăcineni s-au mobilizat pentru protest pe facebook.

maracineni 3La ora 11, peste 100 de protestatari au şicanat traficul în zona primăriei din comună, prin traversarea perpetuă a zebrei. Oamenii au venit să atragă atenţia autorităţilor asupra situaţiei din comună rămasă fără transport în comun către municipiul Buzău. Cei care nu au autoturism în proprietate sunt cei mai disperaţi şi spun că vor protesta şi zilele următoare, dacă situaţia se va perpetua. Luni, odată cu începerea şcolii, localnicii din Mărăcineni au promis că vor bloca fiecare trecere de pietoni din comună dacă situaţia nu va fi rezolvată.

Localnicii din Mărăcineni se plâng că vehiculele de transport care coboară de pe Valea Slănicului către Buzău sunt deja pline şi nu mai pot prelua călători din Mărăcineni.

Protestatarii au continuat să blocheze drumul şi după intervenţia mascaţilor. Nici negocierile cu poliţiştii şi jandarmii, sosiţi la faţa locului pentru a asigura ordinea, nu au dus la vreun rezultat.

În acest timp, microbuzele pline cu pasageri,  care ar fi trebuit să asigure transportul  în comun de pe Valea Slănicului au rămas blocate.                                                 

Mulţimea nu a fost de acord să deblocheze drumul nici după ce reprezentanţi ai consiliului judeţean, ai prefecturii şi ai primăriei din comună au sosit la faţa locului. Apelul autorităţilor a rămas fără ecou.maracineni 7

Abia după altă rundă de negocieri, purtată în sala de consiliu a primăriei Mărăcineni, şi numai după promisiunea prin care preşedintele consiliului judeţean se angajează să remedieze situaţia cît mai repede, oamenii au plecat către casele lor.

De ieri dimineaţă, circulaţia microbuzelor de pe traseul 2M şi a autobuzelor TransBus nu a mai fost permisă decît pînă la Podul peste Buzău. În comuna Mărăcineni, cea mai mare din judeţ, trăiesc în jur de 15 mii de locuitori. Printre ei sunt mulţi elevi şi muncitori care învaţă sau lucrează în municipiul Buzău.

(Andrei Solomon)

Exista 1 Comentariu
Ce spun vizitatorii:
  1. Catalin spune:

    Bravo celor care au protestat!
    Sa ceara crearea unei zone metropolitane cu transport SIGUR si CIVILIZAT, cu AUTOBUZE, dese, din 5 in 5 minute la orele de varf.
    Nu mai acceptati tigania maxi-taxi, cereti autobuze dese. Aveti dreptul sa calatoriti in siguranta, nu indesati in dube modificate!

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!