Publicat la: 08.02.2021. 20:47 / 592 views

RAPEL ÎNTÂRZIAT, SOLUȚIE DE URGENȚĂ. MEDIC DE LA UPU, CHEMAT LA LPS BUZĂU

Ceea ce era de așteptat, s-a și întâmplat la cel mai mare centru de vaccinare din municipiul Buzău. În această dimineață, persoanele programate la rapel au fost lăsate să aștepte mai bine de o oră peste momentul la care au fost chemate la vaccinare. Motivul? Nu era niciun medic în echipa de la Liceul cu Program Sportiv. Problema a fost rezolvată, pentru moment, cu ajutorul unui doctor de la UPU.

rapel intarziat lps siteSituație de criză, în această dimineață, la centrul de vaccinare amenajat în internatul Liceului cu Program Sportiv din municipiul Buzău, de altfel cel mai mare centru de imunizare anti-COVID din județ. Astăzi a fost prima zi a programărilor pentru rapeluri, la trei săptămâni de la debutul campaniei de vaccinare comunitară din județul nostru. Persoanele programate la 8:00 au avut de așteptat în sală mai bine de o oră iar altele nu au avut acces în curtea liceului, din cauza unei probleme organizatorice.

În realitate, nu se începuse vaccinarea, din cauza faptului că centrul nu avea un medic coordonator, condiție obligatorie pentru activitatea de imunizare. S-a găsit de urgență o soluție: o doctoriță de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență, fiind și medic de familie, a fost contactată și a acceptat să sprijine activitatea de la centru, în prima parte a zilei.

Din cauza întârzierii startului de la ora 8:00, programările pentru fiecare buzoian prezent la rapel au fost decalate, iar beneficiarii vaccinului au stat mai mult timp în centru decât s-ar fi așteptat. După-amiază, Primăria a mobilizat la centrul LPS medici și asistente de la cabinetele școlare, după ce au finalizat activitatea de triaj de azi, când elevii au revenit în bănci.

Situația la care s-a ajuns în această dimineață era de anticipat, în condițiile în care Primăria Buzău nu reușise să încheie contracte cu medici de familie și asistente pentru cel mai mare centru de vaccinare din județ.

Autoritățile încearcă în continuare o înțelegere cu doctorii, având ca rezervă pentru mâine, cel puțin, tot medicii și asistentele de la cabinetele școlare. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!