Publicat la: 18.01.2016. 20:05 / 1.462 views

RAMPE DEGEABA PE MAXI-TAXI. PERSOANELE CU HANDICAP NU SOLICITĂ SERVICIUL

O investiţie inutilă se dovedeşte a fi rampa montată pe microbuzele din Buzău.

rampaPatronii şi şoferii firmelor de maxi taxi susţin că în trei luni nicio persoană cu handicap nu a solicitat acest serviciu. De aceea au tras concluzia că banii pentru dotarea vehiculului cu rampă s-au cheltuit degeaba. Este şi părerea viceprimarului Fănică Bîrlă, cel care coordonează serviciul transport din Primăria Buzău.

Un patron de maxi taxi susţine că a cheltuit opt mii de euro pentru dotarea unui vehicul cu rampă.  Viceprimarul afirmă cu unii au cheltuit mai puţin, iar alţii mai mult.

Vicele Birlă susţine că alta ar fi fost soluţia mai bună pentru municipiul Buzău. Însă era ilegală.

Vicele admite că în occident toate vehiculele de transport persoane au rampă, dar trage concluzia că poate societatea românească nu e pregătită.

(Auraş Tereacă)

Exista 4 Comentarii
Ce spun vizitatorii:
 1. Catalin spune:

  Foarte, foarte corecta observatia George, normal ca persoanele cu handicap nu merg cu maxi-taxi, fiindca au gratuit la Transbus. Cu maxi-taxi merg insa cei care au un grav handicap la civilizatie, de accepta conditiile alea inumane de „transport”…

 2. George spune:

  Normal ca nici o persoana cu handicap intreaga la minte nu solicita maxi taxi. De ce? Fiindca nu i se acorda gratuitsate precum o face Transbusul. De aia.

 3. Catalin spune:

  Solutia mai buna era sa aduca autobuze de 12 metri (solo) si 17 metri (articulate) conforme, cu podea coborata, ca sa nu mai fie inghesuiala aia la orele de varf si calatorii sa calatoreasca civilizat si, mai ales, in siguranta.

  Si apoi ELIMINATI piratii cu maxi-taxi-urile, caci in ciuda spoielii de legalitate pe care alesii incearca sa o mimeze prin „licitatii” cu „castigatori” care isi impart „frateste” traseele, cu trasee ca dubleaza aproape 100% traseele Transbus si cu orare maxi-taxi neafisate si/sau nerespectate, cu miceobuze care isi „fac” orarul dupa cel al autobuzelor pe care le capuseaza, care isi adapteaza traseele, „scurtandu-le” cand nu sunt calatori, acest sistem maxi-taxi functioneaza exact ca un sistem pirat care capuseaza Transbus-ul si, implicit banii publici.
  Caci Transbus inseamna bani publici, ai tuturor, insa cand e vorba de atragerea de calatori/recuperarea investitiei, alesii tolereaza o manarie evidenta si se spune ca nu o fac degeaba. Poate DNA-ul ii mai duce la loc cu racoare…

 4. Catalin spune:

  Cum isi permite dl Birla sa considere ca respectarea legislatiei nationale si europene e „degeaba” ?!?

  Si, apoi, tot degeaba ii platim si pe ei, pe acesti paraziti politici. La fel gandesc si eu despre ei, ca ma pot lipsi de ei, ca-i platesc inutil. Cand isi dau demisia acesti paraziti politici?

  Ca alta idee, si pentru presa, adaptarile alea, in special podeaua coborata, nu se adreseaza doar persoanelor cu handicap, ci si celor cu MOBILITATE REDUSA!

  Adica batrani, persoane cu carucioare cu/pentru copii, persoane cu bagaje etc. Nu va mai uitati in gura „alesilor” astora, ca ei, saracii, isi vad de interesele lor. Chiar cine a avut interese la manaria maxi-taxi pe linia-clona 5M?

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!