Rable periculoase pe șosele. Una din trei mașini, cu defecțiuni tehnice majore

Rable periculoase pe șosele. Una din trei mașini, cu defecțiuni tehnice majore

Situație alarmantă, pe șoselele din județul Buzău! O treime dintre mașinile verificate de inspectorii buzoieni ai Registrului Auto Român – Filiala Buzău, în prima jumătate a anului trecut, prezentau defecțiuni tehnice majore. În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în județul Buzău, au fost aplicate peste 300 de amenzi.

În prima jumătate a anului trecut, inspectorii din Buzău ai Registrului Auto Român au oprit pentru verificări  1095 de mașini. 37 la sută dintre acestea prezentau defecțiuni tehnice majore. În cazul a 38 dintre autovehicule, exista risc iminent de accident. În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în Buzău au fost aplicate 302 de amenzi contravenționale și au fost retrase 257 de certificate de înmatriculare. Din totalul autovehiculelor oprite, în 6,82% dintre cazuri s-au constatat deficiențe în ceea ce privește poluarea, 5,39% aveau probleme legate de identificare și 2,46% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

La nivel național, situația se prezintă și mai rău. Aproape jumătate dintre mașinile oprite de inspectorii RAR din toată țara prezentau defecțiuni tehnice.

Oficialii Registrului Auto Român precizează că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din Buzău, deoarece echipajele mixte RAR – Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni tehnice.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și