„Rabla Local” mai întârzie. Programul ar putea începe în luna martie

„Rabla Local” mai întârzie. Programul ar putea începe în luna martie

Peste 20.000 de rable așteaptă să fie casate prin programul ”Rabla Local”. Pentru fiecare mașină casată, proprietarii vor primi 3000 de lei, din care 80 la sută de la AFM și 20 la sută de la UAT-uri. Programul ar putea demara în luna martie.

Săptămâna trecută, viceprimarul Ionuț Apostu a reprezentat Buzăul, alături de alți nouă primari de municipii, la ședința de lucru a Asociației Municipiilor din România.

Locuitorii Municipiului care au în proprietate mașini mai vechi de 15 ani așteaptă încă de anul trecut să le caseze prin programul ”Rabla Local”.

S-a estimat că pe teritoriul orașului sunt peste 20.000 de astfel de autovehicule.

Posesorii de rable vor putea primi 3000 de lei, din care 80 la sută de la Administrația Fondului pentru Mediu, iar restul de 20 la sută din bugetul local.

Primăria a alocat deja în buget banii necesari pentru derularea programului iar consilierii municipali au aprobat proiectul de hotărâre încă de anul trecut.

Inițial, programul Rabla Local se dorea implementat cu 50% fonduri de la AFM, primăriile urmând să achite cealaltă jumătate de contribuție.

Prin implicarea Asociațiilor Municipiilor din România, al cărui președinte executiv este primarul Constantin Toma, s-au făcut demersuri la Ministerul Mediului pentru mărirea procentului de la Fondul de Mediu.

În acest fel, presiunea a mai scăzut pe bugetele locale, urmând să se obțină mai multe fonduri europene pentru acest program, care va demara și la Buzău, de îndată ce va fi semnat contractul cu AFM.

Un comentariu la: “„Rabla Local” mai întârzie. Programul ar putea începe în luna martie

  1. Vrem mai multe informații..
    De exemplu:ce acte sunt necesare pentru înscrierea în program.
    Dacă ar trebui sa fie făcută radierea la politie înainte de înscrierea propriu zisă.
    Ne-ar ajuta dacă ne-ați spune ce anume ar trebui sa conțină dosarul, ca să nu mai pierdem alte luni bune pentru procurarea actelor.
    Mulțumim!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și