Punctul de vaccinare drive-thru, un succes. S-au imunizat 540 de persoane

Punctul de vaccinare drive-thru, un succes. S-au imunizat 540 de persoane

Municipiul Buzău are, începând de vineri, un punct de vaccinare de tip drive-thru. Potrivit autorităților, în weekendul ce tocmai s-a încheiat s-au vaccinat 540 de persoane, un număr cu mult mai mare decât cel înregistrat în centrele clasice de vaccinare.

După o perioadă în care campania de vaccinare a stagnat, iar la centre se prezentau tot mai puține persoane, acțiunea de imunizare a populației înregistrează un nou avânt. Asta și datorită punctului de vaccinare de tip drive-thru care a înregistrat în weekend un real succes. Nu mai puțin de 540 de persoane au ales să se imunizeze la cele două fluxuri ale centrului. Implicați în acțiunea de vaccinare  sunt 7 medici, 17 asistenti, 2 registratori și zilnic cate 10 voluntari. Montajul centrului a fost asigurat de Jandarmeria Buzău, care a dislocat o echipă de 12 oameni și asigură în mod constant câte doi jandarmi pentru a gestiona fluxul de persoane.

La Buzău, s-au administrat până acum 100 de mii 822 de doze de vaccin. Peste 60 mii 500 de buzoieni au primit o primă doză, iar restul de circa 40 de mii 200 au imunizare completă.

Cele mai multe doze administrate au fost cele din serul de la Pfizer, apoi de la AstraZeneca și, în final, de la Moderna, cu acest vaccin fiind imunizați 5400 de buzoieni. Totodată, 65 de buzoieni s-au vaccinat până acum cu vaccinul de la Johnson&Jonhson.

Centrul special, în care buzoienii vor putea veni cu maşina personală pentru a fi vaccinaţi fără programare, funcţionează în parcarea unui hipermarket situat la ieşirea din Buzău spre Ploieşti.   

Mirela Copariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și