Publicat la: 28.09.2020. 18:31 / 331 views

PSD A CÂȘTIGAT JUDEȚUL. 68 DE PRIMĂRII ADJUDECATE

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a câștigat detașat un nou mandat iar în miniparlamentul județean are asigurată o majoritate confortabilă pentru următorii patru ani. PSD a câștigat 68 de primării în județul Buzău.

PSD 3

Aseară, la mai puțin de o oră de la închiderea secțiilor de votare, în baza datelor primite de la oamenii din teritoriu, șeful Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a anunțat cu lejeritate că PSD a repurtat victoria în județ.

Mai mult, președintele executiv al PSD Buzău a anticipat și numărul de primari învingători.

PSD a obținut victoria la 68 de primării, printre care municipiile și orașele din județ.

Pe de altă parte, PNL și-a adjudecat 10 primării (Vadu Pașii, Calvini, Scutelnici, Beceni, Chiojdu, Brădeanu, Padina, Pardoși, Cochirleanca și Tisău). PMP va avea primari în cinci comune: Gura Teghii, Scorțoasa, Năeni, Zărnești și Colți. PRO-România a obținut trei primari la Ziduri, Puiești, C.A. Rosetti, iar USR-PLUS a produs surpriza, câștigând Primăria Lopătari.

În bătălia pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu a avut peste 55%, cu aproape 100.000 de voturi. Candidatul PNL, deputatul Cristinel Romanescu a obținut peste 21% din voturi, iar Adrian Mocanu, reprezentantul PMP este pe locul trei, cu aproape 12%.

În urma votului pentru consilierii județeni, Alianța PSD-PRO Buzău va avea 21 de mandate, alături de cel de președinte, PNL va fi reprezentat de 6 aleși, iar PMP va avea 5 consilieri județeni.

Rezultatele finale au fost centralizate în această seară, după ore bune în care reprezentanții birourilor de circumscripție au trecut pe la Biroul Electoral Județean, cu toate procesele verbale și cu sacii cu buletine de vot.

La scrutinul de ieri, la nivelul județului Buzău au fost peste 200.000 de votanți, însemnând o prezență de 52,78%. (Mihai Bunăziua)

 

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!