Provocare de campanie între Mocanu și Bîgiu

Provocare de campanie între Mocanu și Bîgiu

Astăzi, discuțiile pe marginea inaugurării maternității au cunoscut un nou episod interesant. De această dată candidatul independent Victor Mocanu, deranjat de acuzațiile aduse de contracandidatul său de la USL, senatorul Cristi Bîgiu s-a oferit să îl conducă pe parlamentarul liberal la noua maternitate. În replică, Bîgiu a acceptat invitația. În plus, candidatul USL l-a provocat pe președintele Consiliului Județean să decidă, pentru ziua de mâine, ora la care să viziteze împreună Maternitatea. Aveți atașate comunicatele de presă ale celor doi candidați.

”Cataloghez ca aberații și încercări de dezinformare a alegătorilor toate afirmațiile rostite într-o limbă română precară de către senatorul liberal. Cred că atât alegătorii buzoieni, cât și reprezentanții presei trebuie să ia atitudine în fața unui om care nu face altceva decât să indice locul faptei sale. Nu Victor Mocanu, ci Bîgiu este cel susținut de nu știm ce organizație a PSD din Spania, nu Victor Mocanu, ci oamenii lui Bîgiu au fost surprinși de Poliție în atâtea cazuri în aceste zile dând mită electorală. Ca să amintesc doar câteva cazuri, este vorba de localitățile Cănești, Florica, Pănătău, Robeasca, Ghergheasa sau Lipia, acolo unde candidații PNL au fost reclamați și dau socoteală pentru mită electorală. Majoritatea situațiilor în care liberalii împart mită electorală au făcut ca județul Buzău să fie pe locul 2 în țară, după București, în ceea ce privește incidentele de natură electorală. Le cer public liberalilor să nu mai mintă referitor la anchetele care s-ar face în legătură cu obiectivele realizate sub administrația Mocanu. Nu există nicio cercetare de acest fel, toate obiectivele realizate sunt curate și sunt făcute cu respectarea strictă a legii.
Afirmațiile lui Bîgiu legate de faptul că aparatura medicală prezentată în cadrul inaugurării noii Maternități a buzoienilor nu ar mai fi la fața locului reprezintă o minciună crasă și o dovadă în plus a faptului că acest candidat rușinos pentru onoarea județului nostru are un orizont extrem de redus. Îl invit public să viziteze Maternitatea nouă și mă ofer să îi fac personal ghidajul prin secțiile acestei unități. Numai un om iresponsabil și îngust la minte poate declara public că, după ce este inaugurată și predată circuitului medical o unitate spitalicească profilată pe segmentul maternitate, o unitate considerată a fi cea mai modernă din România și din sud-estul Europei, cineva și-ar permite să ia de acolo aparatura de ultimă oră și să plece cu ea.
Regret sincer faptul că mă aflu în competiție cu un om de nivel atât de scăzut. Simplul fapt că el apare pe buletinul de vot reprezintă o pată pe obrazul buzoienilor, o rușine pentru întreg județul. Buzoienii au nevoie de oameni pricepuți, cu educație, care știu să facă administrație, de oameni care au realizat ceva în viață și în funcțiile pe care le-au avut, de oameni care vin cu proiecte concrete. Buzoienii nu au nevoie și nu vor vota oameni certați cu legea, certați cu cartea, dispuși să calce în picioare orice pentru a căpăta o funcție. Buzoienii știu deja ce fel de om se ascunde în spatele unei sigle politice nemeritate, știu că la alegerile locale vor vota oameni, nu sigle, știu că jocurile murdare precum cumpărarea candidaturii USL, atacarea dreptului meu constituțional de a candida, plătirea unei clone pentru a candida pentru a-mi reduce numărul de voturi trebuie sancționate în cabina de vot. Din fericire pentru acest județ, Bîgiu nu poate intra în cabinele de vot și nu poate influența convingerile oamenilor. Consider că aceste atacuri ale senatorului liberal sunt expresia ultimă a disperării sale, pentru că este conștient, acum, pe ultima sută de metri, că va pierde lamentabil aceste alegeri, în ciuda fondurilor uriașe pe care le-a investit în această campanie.”

Mocanu Victor
Președintele Consiliului Județean Buzău


Declarație de presă

,,În ediția online a Jurnalului de Buzău, dl. Victor Mocanu, într-un așa-zis drept la replică la afirmațiile pe care le-am făcut în conferința de presă de miercuri 06.06.2012, afirmă că este dispus să vizităm împreună noua Maternitate. Mai mult decât atât, dânsul se oferă să facă personal pe ghidul prin clădirea Maternității, spunând că aparatura ”de ultimă oră” se află în edificiu.
Îl invit pe dl. Mocanu ca mâine, 07.06.2012, la o oră convenită de dânsul, să vizităm împreună clădirea Maternității, de la subsol până la etajele 3 și 4, bineînțeles, fiind însoțiți și de reprezentanții presei.
Este absolut firesc ca la preluarea viitorului mandat să beneficiez de informații de la predecesorul meu, până la efectuarea auditului complet al activității Consiliului Județean în mandatele dlui. Victor Mocanu.”

Bîgiu Marian Cristinel,
Candidat USL
pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Buzău

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și