Protestul transportatorilor și fermierilor. Trafic îngreunat pe șoseaua de centură

Protestul transportatorilor și fermierilor. Trafic îngreunat pe șoseaua de centură

În această dimineață, traficul pe șoseaua de centură s-a desfăurat cu dificultate timp de mai bine de o oră. Zeci de transportatori și fermieri și-au dat întâlnire pentru a se îndrepta apoi către Capitală, la un protest. Ei au circulat cu viteză redusă, formându-se coloane interminabile de autovehicule.

Pentru fluidizarea traficului, un echipaj de poliție a dirijat circulația la intersecția din zona pasarelei Nehoiu. Transportatorii și femierii s-au îndreptat apoi către Capitală.

Printre revendicările transportatorilor se numără plafonarea RCA în regim de urgență la 5.000 lei pentru categoria B0, amendarea ordonanței privind toleranțele la mase și dimensiuni, armonizarea acesteia cu Regulamentul European privind controalele în vămi și tarife de utilizare a rețelei de drumuri fără dublă taxare și tratament fiscal nediscriminatoriu al angajaților din mediul privat în privința alocației de cazare. Protestatarii mai solicită aplicarea RO-Etransport doar la mărfurile cu risc fiscal ridicat în conformitate cu prevederile directivelor europene, precum și elaborarea în regim de urgență a Legii anti-dumping, pentru eliminarea concurenței neloiale din toate sectoarele economice.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și