Protest spontan la Judecătoria Buzău. „Nu vrem majorări salariale, vrem salarii legale!”

Protest spontan la Judecătoria Buzău. „Nu vrem majorări salariale, vrem salarii legale!”

Aproximativ 30 de angajați ai Judecătoriei Buzău, majoritatea grefieri, au protestat, astăzi, în fața instituției. Ei sunt nemulțumiți din cauza neplăţii integrale a salariilor şi a lipsei resurselor materiale necesare funcţionării, în condiţii normale, a activităţii instanţelor judecătoreşti.

La fel ca în toată țara, și protestul de la Judecătoria Buzău a fost unul tacit. Acțiunea de astăzi este rezultatul negocierilor eşuate între liderii Sindicatului Național al Grefei Judiciare Dicasterial şi conducerea Ministerului Finanţelor.

Personalul auxiliar de specialitate şi conex din cadrul Judecătoriei Buzău solicită, printre altele, plata integrală a salariilor şi decontarea chiriilor sau a transportului.

În timpul protestului, angajații Judecătoriei Buzău au afișat mesaje precum:

„Muncim pe datorie, rușine să vă fie!”,

„Niciun leu în plus de 6 ani!”,

„Justiție pe datorie!” sau „Nu vrem majorări salariale, vrem salarii legale!”

Cu o zi înainte, președintele Sindicatului Dicasterial, Cătălin Trăistaru, a participat la o întâlnire cu ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, care i-a transmis că ministerul pe care îl conduce nu are bani să asigure nici plata salariilor integrale si nici plata restantelor scadente în anul 2023.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și