Publicat la: 03.08.2018. 18:24 / 1.131 views

PROTEST LA PALAT. UN GRUP DE ELEVI A CERUT SĂ VORBEASCĂ CU PRIMARUL

Un grup de peste 20 de elevi de la Liceul Tehnologic „Costin Neniţescu” a protestat astăzi în faţa Palatului Comunal. Copiii, nemulţumiţi de faptul că vor începe anul şcolar în altă locaţie, au cerut să vorbească cu Primarul. După terminarea şedinţei „de îndată” a Consiliului Local Municipal, un grup de 8 elevi a fost primit de Constantin Toma.

protes nenitescu ăiataÎncă de când a fost anunţată mutarea elevilor de la Colegiul „Mihail Eminescu” în clădirea Liceului Tehnologic „Costin Neniţescu”, s-au aprins spiritele în rândul liceenilor de aici.

Astăzi, un grup de peste 20 de liceeni de la Neniţescu au manifestat în faţa Palatului Comunal exprimându-și nemulţumirea faţă de hotărârea autorităţilor de a fi mutaţi în alt liceu.

Pentru că Colegiul Eminescu va intra în reparaţii capitale, cei peste 1300 de elevi şi membri ai personalului didactic şi nedidactic trebuie relocaţi.

Soluţia trebuia găsită de Inspectoratul Şcolar, iar Municipalitatea trebuia să o pună în aplicare.

Liceul Neniţescu a fost ales pentru relocarea eminescienilor deoarece aici era spaţiu suficient.

Totodată, cei aproximativ 300 de elevi din Neniţescu vor fi mutaţi, la rândul lor, la Grupul Şcolar Tehnologic de Meserii şi Servicii aflat în apropiere, pe strada Bazalt.

Primarul Constantin Toma nu a rămas nepăsător la protestul copiilor şi a hotărât să discute cu reprezentanţii acestora.

Bineînţeles că cerinţa principală a copiilor a fost aceea de a rămâne în liceul în care au învăţat până acum.

Elevii au făcut şi unele propuneri care, în opinia lor, ar putea rezolva amiabil situaţia.

S-a mai propus şi ca doar elevii de la gimnaziu să fie mutaţi la Meserii şi Servicii iar cei de la Eminescu să înveţe împreună cu liceenii din Neniţescu.

Emoţiile au adus lacrimi în ochii copiilor care sunt, într-adevăr, marcaţi de faptul că vor trebui să se mute din liceul în care au învăţat până acum.

În final, primarul Constantin Toma a promis că va lua în calcul toate propunerile şi că va avea încă o discuţie cu factorii responsabili din Inspectoratul Şcolar şi din unităţile de învăţământ implicate. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!