PROTEST, LA NIVEL NAȚIONAL. MEMBRII HORECA ȘI AI AGENȚIILOR DE TURISM, ÎN STRADĂ

PROTEST, LA NIVEL NAȚIONAL. MEMBRII HORECA ȘI AI AGENȚIILOR DE TURISM, ÎN STRADĂ

Patronii de hoteluri si restaturante, dar si cei ai agentiilor de turism au organizat azi un protest la nivel national. Operatorii din industria ospitalitatii au oprit complet activitatea timp de o jumatate de ora, iesind in fata unitatilor proprii. Potestatarii sustin ca guvernantilor nu le pasa de acest domeniu, desi multe dintre afacerile din turism au fost ingenuncheate de pandemie.

turism 2 turism 1

Desi industria ospitalitatii a fost poate cea mai grav afectată de pandemie, operatorii susțin că guvernanții nu au ajutat mai deloc acest domeniu. Protestatarii au declarat că pe timpul pandemiei, majoritatea afacerilor din turism au rămas deschise, plătindu-și angajații  și impozitele aferente către stat fără să apeleze la ajutorul de la stat. Mai mult, societăților din domeniu le-a fost impusă o nouă taxă, în 2021.

Protestul de azi a reclamat și lipsa de dialog între reprezentanții  structurilor  reprezentative și guvernanți. Alte doleanțe au vizat birocrația din sistem dar și eliminarea voucherelor de vacanță

Numai în ultimul an, cifra de afaceri a operatorilor din turism a scăzut în medie cu 50 de procente.

Acțiunea de azi a fost coordonată la nivel național, fiind un front comun făcut de Asociația Națională a Agențiilor de Turism, Federația Industriei Hoteliere din România, Organizația Patronală a Turismului Balnear și Federația Patronatelor din Turismul Românesc. (Andrei Solomon)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și