Publicat la: 17.04.2018. 18:15 / 819 views

PROMENADĂ PE FOND DE DRUJBE. TEII DIN CRÂNG SUNT CURĂŢAŢI DE USCĂTURI

Primarul Toma a dispus ca teii de pe aleea principală din Parcul Crâng să fie curăţaţi de uscături. În această perioadă toaletarea arborilor se va face parţial, urmând ca aceştia să facă din nou obiectul atenţiei celor de la Spaţii Verzi în perioada când vor intra în repaus vegetativ. Unii dintre teii care ar putea reprezenta un pericol pentru trecători vor fi tăiaţi şi înlocuiţi cu alţii, din aceeaşi specie.        

taiere crang 2Aleea principală din Parcul Crâng, care este locul de promenadă preferat de buzoieni în toate zilele săptămânii şi în orice anotimp, a intrat în lucru din această dimineaţă.

Majoritatea teilor care mărginesc aleea sunt foarte bătrâni sau se află într-o stare avansată de degradare din cauza bolilor care-i macină.

Din aceste motive, primarul Constantin Toma a dispus ca bătrânilor tei să li se aplice o toaletare parţială, pentru a nu pune în pericol integritatea buzoienilor ieşiţi la plimbare.

Odată cu venirea toamnei, când teii vor intra în repaus vegetativ, operaţiunile de toaletare vor fi reluate iar unii dintre pomii care ar putea pune în pericol trecătorii, vor fi tăiaţi.

Teii care vor fi tăiaţi, vor fi înlocuiţi cu arbori din aceeaşi specie.

În această primă fază, toaletarea din Parcul Crâng se aplică doar la copacii de pe Aleea Principală, între poarta Crângului şi Obelisc. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!