Proiecte: Excursii educaționale / Bursa locurilor de muncă

Proiecte: Excursii educaționale / Bursa locurilor de muncă

La inițiativa Primăriei municipiului Buzău și Centrului Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” de creare a unui plan sustenabil de dezvoltare a turismului în municipiul și județul Buzău, alături de operatori economici din domeniul HoReCa, a fost evidențiată o problemă importantă legată de lipsa personalului și de imposibilitatea care rezultă pentru afacerile din acest sector de a funcționa la capacitate maximă.

Astfel, au fost dezvoltate două proiecte distincte, dar cu obiectiv comun, pentru sprijinirea mediul privat aferent acestui sector de activitate și menținerea forței de muncă acasă, în județul Buzău. Cele două proiecte urmează să se desfășoare pe 27 – 28 martie și pe 11 aprilie 2024.

Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”, alături de partenerii care s-au implicat activ în implementarea imediată a acestor proiecte, precum: TRANS BUS Buzău, școlile: Liceul Tehnic Buzău, Liceul Agricol „Dr. C. Angelescu“, Colegiului Economic „Regele Mihai I” și Liceul Tehnologic „Meserii și Servicii”, cât și operatorii HoReCa înscriși în proiect, va organiza excursii educaționale, pentru elevii liceelor mai sus menționate, în zilele de 27 și 28 martie.

Excursiile, de care vor beneficia peste 80 de elevi, vor fi asigurate de Trans Bus Buzău și se vor desfășura la locațiile operatorilor economici din domeniul HoReCa. Aici elevilor li se vor prezenta contextul și oportunitățile de muncă locale de care pot dispune, atât în cursul anilor de studiu, prin efectuarea stagiilor de practică, dar și la terminarea acestora, în momentul accederii la piața muncii. Excursiile vor avea drept scop menținerea acasă, pe teritoriul județului Buzău, a forței de muncă tinere, fapt care va duce automat și la dezvoltarea organică ulterioară a afacerilor buzoienilor din acest sector.

Bursa locurilor de muncă din domeniul HoReCa, organizată de Primăria Buzău și CCAM, pe 11 aprilie 2024, între orele 10:00 – 19:00, la Centrul Iazul Morilor, va avea ca invitați agenți economici din domeniul HoReCa atât din municipiu cât și din județ, ce își vor prezenta afacerile, dar mai ales ofertele de muncă actuale. Aceștia se vor adresa persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, atât elevilor care au de completat perioada de practică aferentă școlarizării, cât și celor care doresc să se reorienteze profesional.

Prin acest demers, ne dorim creşterea gradului de ocupare a locurilor de muncă existente, prin facilitarea interacţiunii directe dintre angajator şi solicitant și formarea unei comunități unite, ce are drept scop dezvoltarea durabilă a serviciilor din domeniu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și