PROGRAM DE FOC, PENTRU GLORIA. CSM ȘI CISNĂDIE, ÎN PRIMELE DOUĂ ETAPE ALE RETURULUI

PROGRAM DE FOC, PENTRU GLORIA. CSM ȘI CISNĂDIE, ÎN PRIMELE DOUĂ ETAPE ALE RETURULUI

Gloria se vede din nou “faultată”, nu atât de programul jocurilor din retur, ci mai degrabă de faptul că unele jucătoare nu se vor bucura de pauza competițională. Șase sportive sunt convocate la loturile naționale,  urmând a se alătura lotului roș-albastru, pe 22 sau 23 aprilie. La numai 3 zile distanță, pe 26 aprilie, elevele lui Mihăilă vor disputa partida șoc, cu CSM București.

mihaila si handbalisteSituație fără ieșire, pentru Ovidiu Mihăilă și Romeo Ilie. Cei doi tehnicieni vor trebui să conceapă un program special de pregătire, în această pauză competițională, generată de dubla cu Macedonia de Nord, pentru calificarea la mondialele din Spania. Ei vor fi privați de aportul a șase jucătoare, convocate la echipele lor naționale. Iuganu și Subțirică au fost chemate sub tricolor de Adi Vasile, în timp ce Petrovic și Janusevic  vor reprezenta Serbia, în barajul cu Slovacia. Bobana Klicovac va participa de asemenea la baraj, urmând a evolua pentru Muntenegru, împotriva Belarusului iar pentru Macedonia de Nord, adversara României, va juca Elena Livrinikj.

Pe lângă neajunsul de a pregăti primele meciuri ale returului fără șase senatoare de drept, lui Ovidiu Mihăilă îi va fi foarte greu în a le reintegra în lot pe cele șase internaționale, în contextul în care acestea vor călători, dus și întors, câteva mii de kilometri. Din fericire, fetele convocate la loturile naționale nu vor mai fi obligate să stea în izolare câte două săptămâni, așa cum se obișnuia anul trecut.

Nici programarea făcută de federație nu avantajează Gloria. Buzoiencele vor începe returul pe 26 aprilie,  cu un meci șoc, împotriva CSM București,  urmând ca a doua zi să dispute un alt meci extrem de dificil, cu Măgura Cisnădie. În plus, programul este unul draconic, cu patru meciuri în cinci zile.

Ca o premieră, turneul de la Bistrița va pune la dispoziția echipelor participante două săli, în loc de una singură, așa cum era obișnuit. Măsura vizează atât descongestionarea programului, cât și diminuarea riscurilor de infectare. (Andrei Solomon)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Eveniment

(VIDEO) Secundul Ilie devine principal

10.01.22 19:17 Ultima modificare 10.01.22 19:26

Secundul Romeo Ilie va conduce antrenamentele, până la sosirea unui nou tehnician la Gloria Buzău. Președintele Comitetului Director al clubului a fost cel care a…