Publicat la: 29.06.2020. 18:13 / 294 views

PROCENT UȘOR MAI SCĂZUT, DUPĂ CONTESTAȚII. CEA MAI MARE DIFERENȚĂ: 1,40 DE PUNCTE SCĂZUTE

Au fost afișate rezultatele finale de la prima sesiune, după rezolvarea contestațiilor. Procentul mediilor sub cinci a scăzut ușor, la nivelul județului Buzău. În schimb, mullți dintre elevi s-au bucurat de note mărite, după reevaluarea lucrărilor, mai ales la limba și literatura română. La polul opus, cea mai mare scădere a unei note a fost de 1,40 de puncte.

evaluare 1 note contestatii

Sâmbătă au fost afișate rezultatele finale de la evaluarea națională, după rezolvarea contestațiilor, iar la nivelul județului Buzău se constată o ușoară scădere a procentului inițial de medii peste 5. Trei dintre absolvenți au coborât sub acest prag, după reevaluarea lucrărilor.

De la Buzău au fost corectate peste 300 de teze. Multe dintre note au fost mărite, mai ales la proba de limba și literatura română. Au existat și cazuri excepționale, de diferențe foarte mari între prima și a doua notă.

Trăgând linie la evaluarea națională din acest an, conducerea educației buzoiene apreciază că rezultatele sunt îmbucurătoare, dar că se vor face analize asupra mediilor foarte mici obținute de peste 900 de absolvenți de gimnaziu, precum și a numărului de peste 300 de elevi absenți de la examen.

În final, procentul mediilor peste cinci de la nivelul județului Buzău a fost de 75,09%. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!