Publicat la: 16.05.2018. 18:03 / 893 views

PROBLEME ÎN PARCUL TINERETULUI. LACUL A FOST INVADAT DE BRĂDIŞ

Buzoienii ieşiţi la promenadă în Parcul Tineretului strâmbă din nas atunci când paşii îi poartă pe lânga lac. Brădişul care a invadat luciul apei oferă un aspect dezolant şi este urât mirositor. Cum utilajul de tăiat iarba nu mai face faţă volumului de vegetaţie acvativă, administraţia parcurilor intenţionează să achiziţioneze un utilaj mai mare şi mai performant.

iarba lac 3La fel ca în ultimii ani, lacul din Parcul Tineretului s-au umplut de brădiş, plantă care dă heleşteului un iz de loc uitat în paragină. Dincolo de aspectul inestetic, administraţia parcului spune că nici hidrobicicletele nu mai pot fi închiriate. De asemenea, pescuitul în lac a devenit imposibil. Singura soluţie, spun cei de la Urbis, este achiziţionarea unui utilaj special conceput, pentru a tăia iarba din lac. Societatea dispune de o  astfel de maşinărie, cumpărată acum câţiva ani din Ucraina, însă utilajul, destul de mic, nu mai poate face volumului de brădiş.

Între timp, s-au căutat şi soluţii mai puţin costisitoare pentru eradicarea plantelor acvatice din lac. Cei de la Urbis au mers la mai multe laboratoare din ţară, fără niciun succes.

Din spusele reprezentanţilor administraţiei parcurilor, utilajul de fabricaţie olandeză este mai performant decât cel pe care îl au în dotare. De asemenea, garanţia oferită de fabricant este mai mare.

Maşina de tăiat brădet achiziţionată acum 3 ani din Ucraina a costat aproape 9000 de euro. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!