Publicat la: 05.12.2019. 19:19 / 645 views

PRIMUL LA ÎNVĂŢĂMÂNT DUAL, PE ZONA SUD-EST. JUDEŢUL BUZĂU AR URMA SĂ AIBĂ ŞASE CLASE NOI

Judeţul Buzău ar urma să aibă cel mai mare număr de elevi înscrişi în învăţământul profesional dual din Zona de Dezvoltare Sud-Est. Autorităţile din educaţie, directorii de licee tehnologice şi agenţii economici interesaţi au finalizat planul de şcolarizare pentru anul viitor. Sunt propuse şase clase pentru peste 150 de elevi.

wamsiedel scoala-profesionala

Anul viitor, peste 150 de elevi buzoieni vor avea posibilitatea să înveţe o meserie căutată pe piaţa forţei de muncă, dacă vor alege învăţământul dual. A fost un număr record de solicitări din partea agenţilor economici din Buzău, astfel că se va încerca formarea a şase clase.

Judeţul Buzău ar urma să aibă cea mai mare cifră de şcolarizare pe învăţământul dual din zona de Sud-Est. Şi la învăţământul profesional tradiţional, oferta firmelor va fi bogată pentru anul viitor.

Rămâne doar ca toţi factorii implicaţi să convingă părinţii să îi îndrepte pe copii spre această formă de studiu profesional.

Elevii care aleg învăţământul profesional dual se bucură de mai multe facilităţi. Timp de trei ani, cât durează şcolarizarea, sunt învăţaţi o meserie căutată de angajatorii aflaţi în contract cu liceele, astfel că se şi pot angaja la una dintre firmele partenere. De asemenea, pe toată perioada studiilor, elevii primesc lunar o bursă de stat de 200 de lei şi alţi 200 de lei din partea angajatorului. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!