Primele cadouri de Sărbători. La Monteoru, copiii au primit dulciuri de la CJ

Primele cadouri de Sărbători. La Monteoru, copiii au primit dulciuri de la CJ

Peste 600 de casete cu dulciuri au fost împărțite aseară copiilor din comuna Merei. Ca în fiecare an, Moș Nicolae și-a trimis emisarii de la Consiliul Județean la Sărata Monteoru. Cei prezenţi s-au bucurat de aprinderea luminilor festive dar şi mai mult de minunatul foc de artificii cu care a fost întâmpinat Ocrotitorul copiilor.

S-a creat o tradiție ca, în ajunul sărbătorii de Sfântul Nicolae, copiii din Monteoru și din comuna Merei să primească daruri dulci de la ajutoarele de nădejde ale Moșului, în frunte cu Președintele CJ, Petre Emanoil Neagu.

Împreună cu copiii care au venit în număr mare la bradul de Crăciun din parcul staţiunii, domnul Neagu și primarul Mereiului, Ștefan Chircă, au numărat ultimile secunde până la aprinderea iluminatului festiv.

Prichindeii din Merei au susţinut apoi un mic recital de colinde şi cântece de iarnă, după care, toţi cei prezenţi au numărat încă o dată secundele pentru a da startul unui impresionant foc de artificii.

Copiii nu şi-au putut dezlipi privirile de pe cerul străluminat de focuri bengale, la fel cu cei maturi, cărora frumuseţea momentului le-a smuls exclamaţii de uimire.

A urmat momentul cel mai așteptat de copiii mai mari sau mai mici, care l-au așteptat pe Moș Nicolae la Monteoruși care, după ce au primit darurile dulci, s-au grăbit către casele lor să-ți curețe ghetele pentru alte cadouri.

Aproximativ 1000 de persoane au participat aseară la întâmpinarea lui Moș Nicolae, în ciuda ploii mărunte și peste 600 de copii au primit daruri de la emisarii Ocrotitorului copiilor de la Consiliul Județean.

De mai mulți ani încoace, startul sărbătorilor de iarnă se dă la Monteoru şi se doreşte ca întâlnirea cu Moş Nicolae să se transforme într-o tradiţie, care să dureze ani şi ani.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și