Publicat la: 04.10.2019. 18:27 / 2.712 views

PRIMELE AMENZI, DUPĂ CONTROALELE DIN ŞCOLI. FIRMA PRODUCĂTOARE ARE ULTIMATUM DE LA CJ

Apar primele amenzi împotriva producătorului din Turda care le aduce cornuri elevilor buzoieni. Astăzi a fost prezentat raportul în urma controalelor efectuate la solicitarea prefectului Carmen Ichim. Neregulile au confirmat ceea ce Campus TV a dezvăluit în fiecare zi: faptul că societatea din Cluj nu are capacitatea de a respecta programul de la nivelul judeţului Buzău.

sedinta prefectura 2În urma verificărilor efectuate de echipa mixtă, au fost aplicate şi primele amenzi. Direcţia Sanitar Veterinară Buzău a sancţionat firma din Turda cu 10.000 de lei, pentru transportarea cornurilor într-un microbuz neautorizat sanitar şi neconform igienico-sanitar. În acelaşi timp, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a dat o amendă, tot de 10.000 de lei, pentru neconformităţi legate de etichetarea produselor. DSV şi OPC au mers pe amenzile maxime.

S-a mai confirmat faptul că, în multe şcoli, produsele ajung târziu, după ce elevii pleacă acasă. Consiliul Judeţean a dat un ultimatul societăţii din Turda. Dacă problemele vor continua, contractul va fi reziliat.

Şeful Consiliului Judeţean declară că, în cazul rezilierii, vor fi demarate de urgenţă procedurile pentru identificarea unui nou producător, astfel încât elevii să nu aibă mult timp de suferit.

Surse din Consiliul Judeţean ne-au precizat că, recent, firma producătoare a propus o variantă de subcontractare, pentru a putea totuşi respecta contractul. Şefa de la Casa Albă a confirmat că este luată în calcul această alternativă.

Raportul şi documentele aferente constatărilor, în urma verificărilor făcute de echipa mixtă, vor fi înaintate Consiliului Judeţean. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!