Publicat la: 28.04.2017. 18:02 / 2.784 views

PRIMARUL DE LA VERNEŞTI A PIERDUT PROCESUL CU ANI. ÎŞI POATE PIERDE ŞI MANDATUL

Primarul comunei Verne­şti, Daniel Năstase, a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, cea care a anunţat, în urmă cu patru ani, că edilul s-a aflat în incompatibilitate in  perioada în care era viceprimar. După ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins recursul, Năstase nu mai are nicio cale de atac.

primar vernestiÎn soluţia dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, se menţionează că, faţă de acţiunea formulată în 2015, instanţa anulează recursul declarat de primarul Daniel Năstase împotriva Sentinţei nr. 41 din 18 februarie 2015 a Curţii de Apel Ploieşti – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal. Fără nicio cale de atac.

Totul stă acum în decizia prefectului Carmen Ichim, care poate să constate încetarea mandatului primarului de Verneşti, dacă soluţia iniţială a instanţei specifică faptul că edilul nu mai are dreptul să ocupe o funcţie publică vreme de 3 ani de la rămânerea definitivă a raportului:

„În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate ­pu­blică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicţia de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unei stări de incompatibilitate”.

La data de 19.06.2008, Daniel Năstase a fost ales în funcţia de viceprimar ce  al comunei Verneşti, pentru mandatul 2008 – 2012, iar în prezent exercită mandatul de primar. ANI spune că Daniel Năstase a deţinut calitatea de asociat unic şi administrator al S.C. ANGELLI DEEA S.R.L. în perioada 20.01.2005  –  07.04.2010 şi asociat al S.C. ROTA 2000 S.R.L. în perioada 09.01.2007 – 09.04.2010. Astfel, a fost încălcată legislaţia privind regimul juridic al incompatibilităţilor, deoarece, potrivit legii, funcţia de viceprimar este incompatibilă cu funcţia de administrator la societăţile comerciale. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!